Karpat, “Kadına bakış açısı değişmeli”

Karpat, “Kadına bakış açısı değişmeli”

ABONE OL
Temmuz 5, 2022 14:45
Karpat, “Kadına bakış açısı değişmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünzile Karpat 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi adına konuşan Başkan Karpat, Türkiye’de kadına bakış açısının değişmesi gerektiğine vurgu yaparak mesajında şunları söyledi; 8 Mart bir mücadele günüdür. Kapitalizmin sömürüsü ve erkek egemen toplumun boyunduruğu altında yaşam mücadelesi veren, ikinci sınıf insan muamelesi gören dünyaları karartılmış kadınların mücadele günüdür. Her geçen gün karanlığa doğru sürüklenen ülkemizin ve dünyamızın gidişatına itiraz eden, insanlığı aydınlığa kavuşturmak isteyen kadınların günüdür.

“KADINLAR DİRENİŞİN SİMGESİDİR”
“8 Mart 1857 yılında New York’ta 40.000 kadın dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemek amacıyla yaptıkları grev polis saldırısıyla karşılaşmış, fabrikaya kapatılan kadınlar kurulan tuzaklara yenik düşmüş ve 129 kadın işçi feci şekilde yanarak can vermiştir. Bu olaydan sonra sosyalist kadınlar 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanmasını önermişler ve bu öneri Birleşmiş Milletler tarafından da oy birliği ile kabul edilerek uluslararası niteliğe kavuşmuştur. Bu tarihten sonra her 8 Mart; kadınların vahşi kapitalist sömürüye ve erkek egemen düzene direnişinin simgesi olarak çeşitli etkinliklerle anılmakta ve bir mücadele günü olarak kutlanmaktadır.

“KADIN ÇAĞDAŞ TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR”
Üstlendiği misyonla toplumsal yapının demokratik temellerinin yükünü çeken kadınların, hayatın her alanında el üstünde tutulması gerekmektedir. Sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar; huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınlarımızın hak ettiği saygınlık ve değeri göreceği günlerin çok yakın olduğuna inancım tam. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede her türlü şiddetin önlenmesi için yapılan yasaların ve bu yasaların uygulanmasının önemi kadar, öncelikle ülkemizde kadına bakış açısının da değişmesi gerektiğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile her şeyin en güzeline layık olan tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kent Konseyi Kadın Meclisimiz adına kutluyor, Saygılar sunuyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.