“Katil Saray tarafına kaçtı” iddiası tedirginlik yarattı
  • Saray Haber
  • Saray
  • “Katil Saray tarafına kaçtı” iddiası tedirginlik yarattı

“Katil Saray tarafına kaçtı” iddiası tedirginlik yarattı

ABONE OL
Temmuz 29, 2021 08:49
“Katil Saray tarafına kaçtı” iddiası tedirginlik yarattı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Lüleburgaz’da gezgin bir arıcının öldürülmesinin ardından zanlı veya zanlıların sosyal medyada Saray’ın köylerine kaçtığı iddiası ilçede tedirginlik yarattı.

“GEZGİN ARICI CİNAYETİ”
Lüleburgaz Görünüm Gazetesinin haberine göre olay şu şekilde gerçekleşti; Lüleburgaz’a bağlı Karaağaç köyünde bir gezgin arıcının cinayete kurban gittiği iddia edildi. Alınan bilgiye göre, Balıkesir’in Havran ilçesinde yaşayan ve gezgin arıcılık yapan Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi ve Kıbrıs gazisi Ahmet Çakırlar, bal üretimi için bir süre önce Karaağaç köyüne geldi.
Karaağaç ile Pınarhisar’ın Sütlüce köyü yolunun 1’inci kilometresinde bir bölgede çadır kuran Çakırlar, burada arıları ile ilgilenmeye başladı. İddiaya göre, 22 Temmuz gece yarısı Çakırlar’ın bulunduğu çadıra gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, henüz bilinmeyen bir nedenle Çakırlar’ı tüfekle vurarak öldürdü.
Olayın ardından kayıplara karışan şüpheli kişi veya kişilerin yakalanması için jandarma geniş çaplı soruşturma başlattı. Geçtiğimiz yıl da aynı bölgede arıcılık yaptığı öğrenilen Çakırlar’ın cenazesi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Köy Muhtarı Yavuz Çavdar, öldürülen arıcının daha önce de köylerine geldiğini, köyde tanınan bir kişi olduğunu belirtti.

“VATANDAŞLARIMIZ İTİBAR ETMESİNLER”
Gazetenin haberinin ardından sosyal medyada bir şahsa ait fotoğrafla birlikte yapılan “Adam psikolojik hasta 4 kişiyi öldürmüştür!!! Şuan Demirler’de arıyorlar her an her yerde olabilir. Dikkatli Olun” şeklinde yapılan paylaşımların yayılması ve kulaktan kulağa iletilmesiyle ilçede tedirginlik yarattı.
Öte yandan yetkililerden “Gezgin Arıcı Cinayeti”nin gerçek olduğu ancak sosyal medyada dolaşan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, arıcının öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği, arıcıyı öldüren zanlı veya zanlıların kimliğinin henüz belirlenmediğini” bilgisini edindik.
Yetkiler diğer yandan da vatandaşların sosyal medya da paylaşılan ve doğruluğu ispatlanmamış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirttiler.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.