Kaynak ders kitapları cep yakıyor

Kaynak ders kitapları cep yakıyor

ABONE OL
Ekim 13, 2020 14:30
Kaynak ders kitapları cep yakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaynak kitabı adı altında yardımcı ders kitap furyası her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yılda cep yakmaya devam ediyor.

Veliler ve öğrenciler bakanlığın ücretsiz dağıttığı kitaplarının yanında öğretmenlerinin istedikleri kaynak kitapları almaktan kurtulamıyor. Öğretmenlerin belirlediği kitapçılar ve kırtasiyelerde satılan kitaplar bulunamamasının yanı sıra yüksek fiyatlarıyla da cep yakmaya devam ediyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI:  ‘MECBUR TUTULAMAZ’ DEDİ
Bakanlığın 2018 yılında aldığı “Sınıf içerisinde derslerin işlenişi esnasında Bakanlığımız tarafından belirlenen/gönderilen ders kitabı ile öğretim materyalleri dışında herhangi bir yardımcı kaynak kullanılmayacak, öğrencilerimiz ve velilerimiz yardımcı kaynak satın alması konusunda zorunlu tutulmayacaktır” kararına rağmen öğretmeler öğrencilerden yardımcı kaynak kitapları tavsiye niteliğinde istemeye devam ediyor.

FAHİŞ FİYATLA KİTAP SATILIYOR
“Sadece belirli kırtasiye ve kitapçılarda bulunmasından dolayı bir kitabın fiyatı 100 Liraya kadar çıkabiliyor. Okulların da velileri oralara yönlendirilmesi fiyatların da tek bir noktadan kontrol edilmesine sebep oluyor. Kitapların ücretlerinin de üst seviyelerde olması velilerin cebini yakarken, bazı veliler istenilen kitapların sayıyla gelmesinden dolayı parasıyla kitap alamadıklarından şikayetçiler.

VELİLER DE ÇIKMAZDA
Öğretmen kaynak kitap aldırmazsa veli bizim çocuk nasıl yapacak niye kitap aldırmıyorsunuz? Aldırsa niye aldırıyorsunuz ne gerek var diyor. Bazı uzmanlarda Milli eğitim Bakanlığının öğrenciler için ücretsiz olarak verdiği ders kitaplarının yeterince öğretici bilgiye sahip olduğunu savunurken, bazı eğitimcilerde Milli eğitim Bakanlığının dağıttığı kitapların yeterli seviyede olmadığını bu sebepten dolayı yardımcı kitapların olmazsa olmaz olduğunu belirtiyorlar.  Bu soruların cevapları gündemi meşgul ederken, veliler ve öğrenciler, çıkmaza girmiş durumda. Sonuç itibariyle bu durumda kazanan tekelleşmiş ve yardımcı kitapları fahiş fiyatlarla satarak, rant elde eden bazı kırtasiye ve kitapçılar oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.