Mahkeme Heyeti Davadan Çekildi

Mahkeme Heyeti Davadan Çekildi

ABONE OL
Aralık 31, 2023 15:36
Mahkeme Heyeti Davadan Çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasının davasında ilk duruşma gerçekleşti. Olaylı başlayan davada mahkeme heyeti duruşmadan çekildiğini açıkladı ve salonu terk etti.

Çorlu ilçesinde, 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasıyla ilgili ‘asıl kusurlu’ bulunan TCDD personeli Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım’ın ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün başlandı. Duruşma öncesi polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden takviye polis ekipleri görevlendirildi. Çorlu Adalet Sarayı’na girmek isteyen vatandaşlar adliye bahçesi ve girişlerine konulan arama noktalarındaki bariyerlerden tek tek geçirildi.

“AİLELERE POLİS ENGELİ”
Kazada yaşamını yitirenlerin yakınları ile yaralı kurtulanlar ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun’un da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, Adalet Sarayı’na yakın bir AVM önünde toplanarak, yürüyüş düzenledi. Yürüyüş yapmak isteyen ailelere polis engel çıkardı. Polis, yürüyüşe katılanları kaldırımdan ya da yolun kenarından yürütmek istedi ama başarılı olamadı. Çıkan tartışmanın ardından faciada yakınlarını kaybedenler tüm yolu kaplayacak şekilde yürüyerek adliyeye ulaştı.

“ADALET İÇİN YÜRÜRKEN HİÇBİR POLİS BENİ KENARA İTEMEZ”
Faciada yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Sel, tepkisini dile getirerek, “Şunu söylemem gerekiyor ki bu ülkenin 25 vatandaşı bu ülkenin ihmalleri yüzünden öldü. Ben bu yolda yürürken bu insanlarla adalet için yürürken hiçbir polis memuru beni yolun kenarına itemez. Bizi yolun kenarına istemez sizi kapıdan geçiremiyorum diyemez bizi itip kakamaz. İnsan gibi bu kapılara geldik ama bizim suratımıza bakmadılar. Yukarıdan emir almış emir kulları siz geri çekilin biz canlarımızın hakkını aramak için bu kapıdan gireceğiz. Biz rezillik çıkartmıyoruz bu davranışlarınızla siz rezillik çıkartıyorsunuz” dedi.

“MAHKEME HEYETİ DAVA DOSYASINDAN ÇEKİLDİ”
25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasıyla ilgili ‘asıl kusurlu’ bulunan TCDD personeli Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım’ın ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlanan davada mahkeme heyeti, dava dosyasından çekildiğini açıkladı.

“SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ”
Kazada kızını kaybeden Zeliha Bilgin kendisine gülen birinin olduğunu ifade ederek sinir krizi geçirdi. Bilgin, “Bana gülüyor. Bana bunun hesabını kim verecek” diyerek sitem etti.

“AİLELER DARP EDİLDİ”
Konferans salonunun duruşma salonuna dönüştürüldüğü Çorlu Adliyesi’ndeki ilk celsede mağdur ve müştekileri 40’ın üzerinde avukat temsil etti. Uzun süre koridorda tutulan aileler konferans salonunda da bekletildi. Duruşma salonunun kapısının kilitlenmesi üzerine salona giremeyenler dışarıda tepki gösterdi. Gerilim esnasında polis aileleri darp etti.

“DAVANIN YÜKÜNÜ TAŞIYAMADI”
Mahkeme heyetinin dava dosyasından çekildiğini açılaması üzerine ilk tepkiler CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ile İlhami Özcan Aygun’dan geldi. Aygun, “Tren kazası faciasının ilk duruşmasınin görüldüğü Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti davadan çekildi. Heyet, davanın yükünü taşıyamadı” derken Yüceer ise, “Mahkeme heyeti Çorlu Tren Katliamı davasından çekildiğini açıkladı, duruşmaya son verildi. Her türlü engellemeye rağmen tüm sorumlular yargılanana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Kaynak: Çorlu Haber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.