Metin Karamanlılar Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı

Metin Karamanlılar Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı

ABONE OL
Aralık 5, 2018 18:39
Metin Karamanlılar Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metin Karamanlılar, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Saray Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Bugün saat 14.00’da MHP Saray İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen aday adaylığı tanıtım toplantısına MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, MHP Saray Belediye Meclis Üyeleri ve MHP Saray İlçe Yönetimi katıldı.

Karamanlılar’ın aday adaylığını açıkladığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan şöyle konuştu;

“SARAY’IMIZI YAŞANABİLİR BİR KENT YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben anlayışını şiar edinen Belediye Başkan Aday adaylarımız ile Belediye Meclis Üyesi Aday adaylarımız Ama’sız, fakatsız, hiçbir ön şart ileri sürmeden, makam ve mevki beklentisi olmadan ülkelerine hizmet etmeye kendilerini adamış insanlardır.

Tekirdağ’ımızın incisi Saray’ımızı yaşanabilir bir kent yapmak için yola çıktık. Saray’ın tüm sorunlarını bilmekte ve yaşamaktayız. Günümüzde Saray’da yaşanılan sorunların artması, mevcut belediyenin çözümler üretememesi, yaşadığımız kentin gerçek sorunlarını uzun yıllardır mensubu olmaktan gurur duyduğum partim Milliyetçi Hareket Partisi’nin ”Üretken Belediyecilik” anlaşıyla çözüleceğine olan inancım tamdır.

Tek gayemiz gönüllere dokunabilmek, Saray İlçemizi hak ettiği yere ulaştırmak, MHP Saray İlçe Teşkilatı olarak ilçemizde üretken bir belediyecilik anlayışını Saray’lı vatandaşlarımıza tanıştırmak istiyoruz. Allah’ın izni vatandaşlarımızın desteği ile bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu düşünceler çerçevesinde problem çıkaran değil, çözüm üreten belediyecilik anlayışını Saray’a getireceğiz.

Üretken Belediyecilik demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal adalet ve toplumsal huzuru ön planda tutan, hizmetlerde eşitlik ve vatandaşları bilgilendirmeyi amaç edinen, akılcı, yenilikçi bir anlayışla Saray’lı vatandaşlarımıza hizmet edecektir. Belediyecilik, dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla, sorunlara odaklanmaktadır. Belediyecilik, gülümseyen yüzdür, uzatılan eli, geri çevirmeyen, cömertliktir, darda kalanlara, acil yardımıdır. Yaşadığımız çevre ve mekanları güzelleştirmek, mamur hale getirmek; gelecek nesillere daha yaşanabilir, estetik, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak hepimizin temel görevlerindendir.

Hedefimiz, yerel yönetimimizi etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Saray’ımızı çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmaktır. Bütün bunların temelinde, demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, üniter yapıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal huzuru, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmeyi amaç edinen, değişim ve gelişimde milli ve evrensel değerleri bütünleştiren, yerel hizmetleri vatandaşa en etkili biçimde sunan anlayışı, yerel yönetimler açısından siyasi anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

Üretken Belediyecilik olarak, çalışkan, adalet, dürüstlük, çağdaşlık, şeffaflık bir yönetim sergileyip, Seçildiğimiz andan itibaren herkese eşit yakınlıkta durmayı hatırda tutmayı, bizim için vazgeçilmez ilkemizdir. Üretken belediyecilik, bölücülüğe ve ayrımcılığa karşı geliştirilen önemli ve etkili bir belediyecilik anlayışı olarak, hem birlik ve beraberliğimizi güçlendiren hem de hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışı, Kapımızın ve gönlümüzün 24 saat sizlere açık olduğu, Milliyetçi Hareket Partisine özgü “Çağdaş Yönetim, Üretken Belediyecilik” modeli ile daima halkımızın yanında olacağız.

Başkan Mercan’ın konuşmasının ardından Aday adaylığını açıkladığı konuşmaya kendisini tanıtarak başlayan MHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Metin Karamanlılar, şunları ifade etti;
“Aslen Tekirdağ Saraylıyım. 1968 yılında İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi’nde işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. 6 yaşında memleketim Tekirdağ Saray’ babamın işi gereği geri dönüş yaptık. İlk orta ve lise eğitimimi Saray’da tamamladım. Aynı zamanda yüksek okul mezunuyum. Evliyim, üç kız babasıyım. Eşim Yuvalı Mahallesi’nden Malkoç ailesinden İnci Çiğdem, kızlarım Melike(yazılım mühendisi) özel bir şirkette çalışıyor. Aybüke(iç mimar) ve Ayça(anestezi uzmanı) eğitimlerine devam ediyor. 1988 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Piyade Komando olarak 12 yılı Güneydoğu Bölgesi’nde Tim Komutanı olarak 25 yıl görev yaptım ve 2013 yılı Mayıs ayında çok sevdiğim vatan hizmetinden şerefimle emekli oldum. Emekli olduktan sonra kalbimde ve aklımda olan Saray MHP İlçe Yönetiminde çeşitli görevlerde bulundum, 31 Mart 2014 yerel seçim çalışmalarında belediye meclis üyesi adayı olarak aktif görev aldım ve bu seçimde MHP Saray’da tarihindeki en yüksek oyu alarak çok az oy farkıyla 2. Parti oldu. İlk kongrede ilçe başkan yardımcısı olarak görevime devam ettim. 7 Haziran 2015 genel seçimleri ertesi gelişen siyasi durumlardan dolayı kendi isteğimle görevimden istifa ettim.
“BELEDİYECİLİK DOKUNMAKTIR, HİSSETMEKTİR”
Ülkemizin siyasetinin artık yeni bir şekle girmesi ve dünyadaki hızlı değişimi yakalaması yönünde aktif siyasete geri dönmeye karar verdim. Doğruluk, dürüstlük, vatan bayrak sevgisini yanıma alarak yola çıktım. Çıktığım yolda dil, din, mezhep ayırmaksızın TC Kimlik kartına sahip vatanseverleri kucaklamak ve ayrım gözetmeksizin bütün Saray’da yaşayan vatandaşlarımızı modern belediyecilik anlayışı ile tanıştırma gayretinde olacağız. Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır. Bu anlayış ile hareket ederken kimseyi kırmadan, üzmeden ve hiçbir partiliyle işimiz olmadan işimizi en doğru şekilde yapacağız. Biz bu zamana kadar gelen tüm Belediye başkanlarının Saray için iyi şeyler yapmak için geldiklerine inanıyoruz ve onlara saygı duyuyoruz. Nasip olur da Saray halkı bizi yönetime layık görürse yapacağımız başlıca işlerimiz Belediyenin hiçbir işi kapalı kapılar arkasında görülmeyecek ve her şey şeffaf olacaktır. Her alanda adam kayırma ve torpil olmayacak hizmet edenler olarak lüzumsuz tüm harcamalardan ve lüksten kaçınacağız. Kamu malını ne yiyeceğiz ne de yedireceğiz. Çünkü biz vatan bayrak ve yetim hakkının ne olduğunu bilenlerdeniz. Güzide ilçemiz ile ilgili kısa orta ve uzun ölçekli plan ve projelerimiz olacak. Saray’ı kalplere kazıyacağız. Kısa zamanda ilçenin gözle görülür kirliliği temizlenecek, yollar kaldırımlar, araç trafiği şehir içi dağınıklık vs. giderilecek. Topluma danışmadan hiçbir işlem yapılmayacak, bir toplu iğne dikilecekse o bölgedeki insanlarımıza anket yaptıracağız. Belediyemizin maddi imkanları çerçevesinde projeler üreteceğiz ve bunları sonuçlandırmak için gayret göstereceğiz. İşte bu niteliklerimden dolayı Saray’daki hemşerilerimin beni tercih edeceklerine gönülden inanıyorum. Sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.