Mezarlıklar Şube Müdürlüğü İlklere İmza Atıyor

ABONE OL
Ocak 29, 2021 13:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar ile ilgili gerçekleştirdikleri hizmetlerle ilklere imza atmayı sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Başkan Kadir Albayrak’ın talimatları doğrultusunda hızlı ve verimli hizmetine 7/24 gece gündüz cenaze hizmetlerini kurumsal kimliğini öne çıkartarak memnuniyet odaklı hizmet şiar edinmiş personeliyle ülkenin dört bir köşesine hizmet ediyor.

“TÜRKİYE’NİN DÖRTBİR KÖŞESİNE HİZMET”
Cenaze hizmetleri bağlamında son derece titizlik gösteren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sadece Tekirdağ’a değil bu hizmet kapsamında Konya, Kayseri, Aydın, İzmir vb. illerdeki Tekirdağ nüfusuna kayıtlı ya da Tekirdağ’da ikamet edip farklı illerde vefat eden cenazelerin naklinin işlemlerindeki aksaklıklara da ekibi marifetiyle müdahil olup, buradaki nakilleri de gerçekleştirmek için gece gündüz mesai yapıyorlar.

“YILLARCA İHMAL EDİLMİŞ”
Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından yıllarca ihmal edilmiş il genelinde ki 380 mezarlığa hizmet veriyor. Başkan Albayrak’ın mezarlıklar konusunda gösterdiği hassasiyetle bugüne kadar Tekirdağ genelindeki 380 mezarlığın çevre ihata duvarları, çitleri bakım ve onarımlara başlanmış, bunların 50 mezarlığın çevre duvarları 2020 yılında yapılmış 2021 yılında da 100 mezarlığın çevre ihata duvarlarının yapım işi ihale aşamasına getirilmiş ve yıl içerisinde bitirilecek. Ayrıca başta Tekirdağ Eski Şehir ve Yeni Şehir mezarlıklarındaki bakım ve temizlik işleri her hafta yıkanıp temizlenmesi, bahçe bitkileriyle donatılması, şehitliğin yeniden düzenlenmesi ve 15.000 adet saksılı çiçeklerle donatılması halkın büyük beğeni ve takdirini topladı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLKLERE İMZA ATIYOR”
Diğer yandan, Eski Şehir Mezarlığı’nda bay ve bayan 2 adet mescidin yapılması, 16 m2 çağında Osmanlı Mimarisi kümbet şadırvanın yapılması beğenilen çalışmalar arasında yer alıyor. Son 6 ay içerisinde ziyaretçilere 10.000 (On bin) adet Mealli Kur’an-ı Kerim, 5.000 (Beş bin) adet ilmihal kitabı dağıtılmış ve diğer yandan ilkler arasında yer alan uygulamalardan yurt içi ve yurt dışından Covid-19 nedeniyle cenazelerine katılamayan vatandaşların acılarını hafifletmeye yönelik olarak Whatsapp Canlı yayınlarıyla cenaze törenleri izletilerek farkındalık oluşturuluyor.

“YAŞLI VE ENGELLİLERİN ZİYARETLERİ KOLAYLAŞTIRILACAK”
Büyükşehir Belediyesi Mezarlılar Şube Müdürlüğü Ekipleri bir ilki daha gerçekleştirerek, ilkbahar ve yaz aylarında engelli ve yaşlıların rahat bir şekilde mezar ziyareti yapabilmeleri için golf aracı tahsis edecek. Ayrıca Tekirdağ Yeni Şehir Mezarlığı’na Tekirdağlı bir iş insanı tarafından katkılarıyla 500 m2 alana haiz cami, kütüphane ve muvakkithane ile modern bir gasilhane inşa edilerek Tekirdağ halkının hizmetine sunulacak. Tekirdağ genelinde yeni mezarlık alanları oluşturma çalışmalarına hız verilirken diğer yandan İl genelindeki yatır, türbe ve şehitliklerin mezarları ayrı ayrı tespit edilerek ilk kez envanter oluşturan ekipler, diğer yandan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle personel sayısını ve araç sayısını iki katına çıkartarak 2 kat artan cenaze defin ve nakil hizmetini ücretsiz olarak gece gündüz kesintisiz olarak sürdürüyor.

“BAŞKAN ALBAYRAK TAKDİR TOPLUYOR”
Türkiye genelinde ilk kez ifa edilen diğer bir uygulama ise, İleride istihdam edeceği Din görevlilerini Belediye’ye bağlı Temek (Mesleki Eğitim Kursları) aracılığıyla teorik ve pratik olarak din hizmetleri alanında eğiterek bilgi ve becerilerini geliştirecek söz konusu oryantasyon eğitimleriyle daha nitelikli personel kazandırmayı amaçlıyor. Bütün bu uygulamalar, Tekirdağ özelinde Türkiye genelinde hatta yurt dışından bir şekilde cenaze hizmeti almak durumunda kalanları son derece memnun ve mutlu ediyor. Cenaze ve mezarlık hizmetlerindeki farkındalık oluşturan bu tür “ilkler” sebebiyle Başkan Kadir Albayrak’a gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı halkın takdirini topluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.