Milli Eğitim Camiası Piknikte Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Camiası Piknikte Bir Araya Geldi

ABONE OL
Mart 17, 2020 10:52
Milli Eğitim Camiası Piknikte Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının sonuna gelinmesi nedeniyle Saray’daki tüm okulların öğretmen ve idarecileri Lala Dere Piknik alanında bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın seminer döneminde etkinlik yapılması talimatı ile Saray Kaymakamlığı ve Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Lala Dere Piknik Alanında ilçe genelinde bulunan toplam 25 okuldan beş yüzü aşkın öğretmen ve idareci aileleri ile birlikte organizasyonda buluştu. Saray’da ilk defa gerçekleştiren etkinlikte konuşan Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, öğretmenlerin yaptıkları çalışmalar fedakarlıklar ve başarılarından dolayı hepsine teşekkürlerini iletti. Sabah saatlerinde yapılan kahvaltı sonrası ise çeşitli aktiviteler ile öğretmenler bir eğitim yılının yorgunluğunu üstlerinden attılar. Çuval yarışı ve halat çekme yarışı gibi etkinlikler sergilenirken, kadın ve erkek öğretmenlerin halat çekme yarışmalarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışmanın hakemliğini Kaymakam Tezcan üstlenirken kadın öğretmenler arasında düzenlenen yarışmayı Atatürk Ortaokulu kazandı. Erkek öğretmenler arasındaki yarışmada ise galip takım İhsan Uzun Ortaokuluydu.

“YARIŞMALARA PROTOKOL ÜYELERİ DE KATILDI”
Herkesin keyifle izlediği ve tezahüratların yükseldiği halat çekme yarışmasına öğretmenlerin talebi ve Kaymakam Adnan Tezcan’ın oluru ile protokol üyeleri, İlçe Emniyet Müdür V. Oğuz Günhan, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Akkoç ve kırsal iki okul müdürü ile merkez okul müdürlerinden oluşan takımlar halat çekme yarışmasına dahil oldu. Yarışmayı merkez okul müdürleri kazanırken, yarışmacılar alkışları topladı. Yarışmaların ardından ise kazanan takım kaptanlarına Kaymakam Tezcan’ın esprili tabiri ile dünya kupaları verildi. Ödül töreninin sona ermesi ile öğretmenler hem hatıra fotoğrafı çekildiler hem de şarkılar eşliğinde eğlendiler.

KAYMAKAM TEZCAN; SARAY VE ÇEVRESİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Program hakkında bilgi veren Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, bu etkinliğin Saray’da ve tecrübeli öğretmenlerin aktardığına göre Tekirdağ’da ilk olduğunu vurgularken, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Tezcan konuşmasında şunları söyledi; “Bu sene Milli Eğitim Bakanlığımız çeşitli etkinlikler yapılmasını istedi Milli Eğitim Müdürlüğünden bizlerden, bu kapsamda müze ziyaretleri, doğa gezileri kültürel yerlerin araştırılması gezilmesi incelenmesi var. Bu bağlamda hem öğretmen arkadaşlarımızın birbirleriyle sinerji içinde olmaları, birbirleri ile kaynaşmaları bütünleşmeleri bilgi alışverişinde bulunması. Bizde burada bir kahvaltı organizasyonunda bulunduk Saray’daki 25 okulun öğretmen ve idarecileri hepsi burada aileleri ve çocukları ile kahvaltı yaptılar. Hem burada herkes toplu olarak bilgi alışverişinde bulunuyor eğitim ile alakalı hem kaynaşmış oluyor aileleri çocukları ile hep beraber. Saray’da ilk defa yapılıyor, uzun süredir buralarda çalışan tecrübeli arkadaşların dediğine göre Tekirdağ’da da ve bu civarda ilk defa yapılmış. Bu kapsamda küçük yarışmalarda yaptık büyük ödüller verdik orada. Bizim için fedakarca çalışan öğretmenlerin yılsonunda motive edici yılsonu vedası gibi oldu. Sınavlarımız da bitmişti o bağlamda da biraz dinlendirici tatile geçiş aşaması biraz da son toparlanma toplantısı gibi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Öğretmenlerde Kaymakam Adnan Tezcan ve Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak’a böyle bir organizasyondan dolayı teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.