“O gazeteye yanıt gecikmedi”

ABONE OL
Haziran 9, 2022 06:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediyesi’nin 6 Mayıs’ta sosyal medya hesabından “üç fidan, saygıyla anıyoruz” paylaşımı için savcılık tarafından ifadeye çağırılma işlemini haber yaptıkları için haklarında soruşturma açıldığını iddia eden Saray Gazetesi’ne cevap gecikmedi.

Geçmişte çeşitli suç eylemlerini gerçekleştirip yargılanan ve idama hükmedilen kişiler hakkında Saray’da bir kurumca “üç fidan, saygıyla anıyoruz” ibarelerini taşıyan görüntülerin paylaşılması nedeni ile kolluk birimlerince ifadeye başvurma işlemi yapılmıştı. Bu durumu haber yapan Saray Gazetesinin, aynı içerikli görüntüleri gazetesinde tekrar paylaşması ve yetkilisinin emniyete ifadeye çağrılması neticesinde, Saray Gazetesinin bu sefer durumu yine kendi sayfasında “Haber yapmak suç sayıldı Soruşturma yapıldı ” şeklinde başlık atarak yayınlaması nedeni ile konu hakkında Saray Savcılığından açıklama gecikmedi.

“SORUŞTURMA YAPILDI” İBARESİ KULLANILMASI MESNETSİZDİR
Yapılan açıklamada: “Söz konusu gazetenin ilgili içerikli fotoğrafı yeniden paylaşmasıyla sadece kolluk birimlerince tutulan açık kaynak araştırması tutanağı çerçevesinde gazete yetkilisinin ifadesine başvurulmuştur. Gazete hakkında 29.05.2020 tarihli haberinde belirtildiği üzere ilgili konu hakkında bu tarihte Adliyemizce henüz Uyap ortamında bir soruşturma kaydı bulunmamasına rağmen ve bilindiği üzere ülkemizde gerçekleşen Covid -19 tedbirleri kapsamında yetkililerce alınan önlemler kapsamında belirlenen tarihlere kadar dava açma işlemleri yapılamamasına rağmen toplumun yanıltılarak “soruşturma yapıldı.” ibaresi kullanılması mesnetsizdir. Daha önceden soruşturma araştırma işlemine dahil edilen paylaşımların gazetede yeniden paylaşılarak, kendi haklarında araştırma yapılmasını sağlayıp, ardından soruşturma yapıldı algısı, basın ve yayın hakkına müdahale edildiği düşüncesinin oluşturulması hukuka aykırıdır. Ülkemiz Hukuk devletidir. Kanunlarımız Hukuka aykırı olmayan basın ve yayın özgürlüğünün her zaman savunucudur. Bu kapsamda temeli olmayan haberlere itibar edilmemesini bildiririz” ibareleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.