Öğrenci̇leri̇n LGS ve YKS Süreci̇nde Özel Kursa Gi̇tmesi̇ Gerekli̇ mi̇?
  • Saray Haber
  • Eğitim
  • Öğrenci̇leri̇n LGS ve YKS Süreci̇nde Özel Kursa Gi̇tmesi̇ Gerekli̇ mi̇?

Öğrenci̇leri̇n LGS ve YKS Süreci̇nde Özel Kursa Gi̇tmesi̇ Gerekli̇ mi̇?

ABONE OL
Temmuz 12, 2021 15:44
Öğrenci̇leri̇n LGS ve YKS Süreci̇nde Özel Kursa Gi̇tmesi̇ Gerekli̇ mi̇?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Kavram Kurs Merkezi Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Demet Aşçıoğlu öğrenci̇leri̇n LGS ve YKS süreci̇nde “Özel kursa gitmeli mi, gitmemeli?”nin cevabını madde madde açıkladı.

S1-Koronavirüsün eğitim hayatına etkisi nedir?
Yaklaşık iki yıldır ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs her alanda olduğu gibi eğitim alanında da etki etti. Okula gidemeyen öğrenciler bu dönemde canlı ders sistemi ile uzun saatler televizyon ve bilgisayar ekranlarına maruz kaldı.
Sınav sürecinde zaten stres altında olan öğrenciler, pandeminin de etkisiyle bilinmezlik içerisinde daha stresli hale geldi.Durum böyle olunca pandemi koşullarına özel eğitim imkanı sağlayan kurumlara olan rağbet artış gösterdi.

S2-Peki pandemi sürecinde kursun öğrenciye etkisi ne olur?
Eğitimde altyapı önemli çocuğu yetiştiren kurum okuldur. Söz konusu olan öğrencinin okul hayatı boyunca kazanmış olduğu altyapıdır. Altyapısı olmayan öğrenciye yeni bilgiler kazandırmak bir yıl içinde gerçekleşi oldukça güçtür ancak imkansız değildir. Bu nedenle YKS ve LGS süreci öncesi kursa başlangıç önemli tıpkı erken teşhisin hayat kurtardığı gibi erken kayıtlar da öğrenciler için hayat kurtarıcı olabiliyor
Bu dönemde öğrenciler yüz yüze eğitimden uzak kaldıkları için konu eksikleri arttı.
Kurs merkezi, öğrencide eğitim açığını kapatır. Öğrenci rast gele bir yere değil de istediği üniversitenin veya lisenin yetenek ve beklentilerine uygun bir bölümüne girmek istiyorsa iyi bir hazırlık süreci geçirmeli. Öğrencilerin sınavda kendi alanı dışındaki derslerden de başarılı olması beklenir. Öğrencinin istediği bir üniversiteye girebilmesi için bütün alanlardan soru yapabilmesi gerekir. Kendi branşı dışındaki dersler okullarda çok iyi işlenmediği için öğrencinin bu konuda desteğe ihtiyacı vardır. Öğrenci açıklarını ancak kurs merkezinde giderebilmekte ve sınav hazırlığı dışında kapsamlı bir rehberlik hizmeti alabilmektedir. Kurs merkezleri öğrencilerin, meslek seçimleri konusunda da yardımcı olmaktadır. Üniversiteyi ve iyi bir liseyi kazanmak için kursa gidilmeli. Kurs motive ediyor.

S3-Kapaklı Kavram Kurs olarak öğrencilere nasıl bir yaklaşım ve eğitim veriyorsunuz?
Kapaklı Kavram Kurs Merkezi’nde birebir, tam konu anlatımı yapılıyor. Konular anlatıldıktan sonra bunlarla ilgili çözümlere yer veriliyor. Öğrencinin tekrar yapabileceği ortamlar var. Her hafta düzenli yapılan veli görüşmeleri ve haftalık çalışma programı takibi ile öğrenci gelişimi yakından izlenmekte. Kurstaki kazanımların daha yararlı olacağı konusunda uzmanlar hemfikir. Kursumuzda yapılan deneme sınavlarında öğrenci heyecan ve motivasyon kazanarak ne durumda olduğunu görüyor. YKS ve LGS şartlarına göre hazırlanmak gerekiyor. Okullarda kazanılan bilgi ile ÖSYM’nin istediği bilgi birikimi farklı. Bu bilgi birikimini de kurs merkezi öğrenciye fazla zaman kaybettirmeden kazandırmış oluyor. En önemlisi de kurs merkezi öğrencilerimizin psikolojik özellikleri de dikkate alınarak gerilimleri azaltılıyor.
Öğrenci gerçekten üniversiteyi kazanmak istiyorsa veya iyi bir liseye geçiş yapmak istiyorsa kurs merkezine gitmesi şart.

Bunların yanı sıra öğrencilerimize sağladığımız avantajları şöyle sıralayabilirim.
1-Düzen ve Disiplin
YKS ve LGS sürecinde sınava hazırkanırken sahip olmanız gereken en temel becerilerden biri disiplin. Düzenli olarak ders çalışılan konu öğrenilen ve soru çözülen bir merkezin hayatınızda olmasında büyük fayda var.
Gideceğiniz günlerin, kaç saat ders alacağınızın, deneme sınavlarının belli olması kişinin kendini programlaması adına da önemlidir. Kurs merkezi bu açıdan öğrencilere disiplin kazandırır. Tabi ki gidildiği sürece…
2-Rakiplerinin Durumunu Görme
Sınavlara hazırlık sürecinde evde çalışan öğrenci ile kursa giden öğrenciyi ayıran diğer fark ise rakiplerini görme imkanı sağlamasıdır.
Hem Türkiye Geneli hem de yerel olarak girilen deneme sınavlarında yüzlerce öğrenci arasından sıralamanızı görme imkanı sağlar. Tabi ki sınavlara katıldığınız sürece…
3-Anlamadığın Soruyu Çözdürebilme
YKS ve LGS kaynakları açısından zengin olan kurs merkezi sık sık deneme çözme imkanı sağlar. Bu sınavlarda çözemediğiniz soruları öğretmenlere sormanız kursun avantajları içinde yer alıyor. Tabi ki sorduğunuz sürece..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.