• Saray Haber
  • Özel Optimed Hastanesi, Organ Nakli için zamanla yarıştı!

Özel Optimed Hastanesi, Organ Nakli için zamanla yarıştı!

ABONE OL
Mart 14, 2019 11:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çerkezköy Optimed Hastanesi, beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesi tarafından bağışlanan organlarını, organ bekleyen iki hastaya nakli için zamanla yarıştı.

“AİLESİNE KURTARILABİLECEK HAYATLAR OLDUĞU ANLATILDI”
Geçirdiği beyin kanaması nedeni ile Optimed Hastanesine getirilen 49 yaşındaki, kadın hastaya yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü tanısı konuldu. 49 yaşındaki, kadın hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Özel Optimed Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uz. Dr. Zeynep Aras ve Uz. Dr. Özgü Özkan, Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan ve Başhemşire Sevda Sümbül’ün aileye organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıp, merhumun yakınlarına organları ile kurtarılabilecek hayatlar olduğu anlatıldı. Bunun üzerine aile merhumun organlarının bağışlanması için izin verdi.

“İKİ HASTAYA HAYAT VERECEK”
Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailenin de izni alınarak organları ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere hazırlıklar başladı. İlk olarak hastane yetkileri ailenin izninin hemen ardından İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Merkezin istediği test ve tahlil sonuçlarını gönderdi. Süreç sonunda da hastanın iki böbreği ve kalbinin nakil için uygun olduğu belirlendi. İstanbul’dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile merhumun organları başarılı bir şekilde alınarak, merhumun böbrekleri İstanbul İstinye Üniversitesi Hastanesine, kalbi ise Şişli Florance Nightingale Hastanesi’ne nakledildi.

“ZAMANLA YARIŞTIK”
Organ bekleyen hastalara nakil için zamanla yarıştıklarını belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, “Bu genç hastamızı kaybettiğimiz için üzgünüz, ailesine ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz, ancak unutmamalı ki şuan bu bağış ile 3 kişi hayata tutundu. Hastane olarak hızlıca organları bekleyen hastalarımıza ulaşmasında zamanla yarıştık. Organ bağışı konusunda hastalara ve hasta yakınlarına gerektiğinde sözlü, gerektiğinde bilgilendirme broşürleri ile bilgi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti. Organ nakli için hastaya önce beyin ölümü tanısının konulduğunu, ardından hastanın ailesinden izin alındığını ve bu süreçlerde bazı ailelerin organ nakline sıcak baktığını, bazı ailelerin ise acılarını daha da çoğaltacak endişesi ile bağışa yanaşmadıklarını” dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.