SARAY HALK EĞİTİM MERKEZİNİN YIL SONU SERGİSİ RENKLİ GEÇTİ

13/05/2015 Çarşamba günü  Saray Halk Eğitim Merkezinin hazırladığı sergiye Saray Kaymakamı  Hüseyin ÖNER, Saray Belediye Başkanı Nazmi ÇOBAN, protokol üyeleri ve halkımızın katılımıyla halk oyunu gösterileri eşliğinde açılmıştır. 

Açılışa çok sayıda vatandaşın katılması dikkatlerden kaçmadı.

Saray Kaymakamı Hüseyin ÖNER konuşmasında; Halk Eğitim Müdürlükleri, ülkemizde yaygın eğitim faaliyetlerini en geniş kapsamlı olarak ve en geniş kitlelere hitaben uygulayan bir kurum. Biliyorsunuz çok değişik konularda kurslar düzenliyoruz. Sosyo – kültürel hayatı geliştiren, sportif branşlarla ilgili, giyim, kuşam, el becerilerinin geliştirici, teknolojik konularda toplumu eğiten kurslar ve müzik, sanatsal faaliyetlerimizden meslek kazandırıcı eğitim faaliyetlerine varıncaya kadar değişik konulardan ve geniş bir yelpaze de kurslarımız oluyor. Bizim kurslarımız geniş anlamda örgün eğitimi tamamlayan, eğitime süreklilik kazandıran eğitim programları. Halk Eğitimler bu çok yönlü fonksiyonlarını fedakârlık yaparak yerine getiriyor. Cumartesi, Pazar yok, mesai bitti yok. Gece – gündüz halkın hizmetinde olan kurumlar. Gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe hazırlama konusunda da ciddi emekler var. Kadınlarımızın eğitiminde Halk Eğitimlerin yine önemli bir fonksiyon üstlendiğini görüyoruz. Çağdaş toplum kadınlarına değer veren, onları toplumsal hayata, üretime katan toplumlardır. Şimdi burada daha ziyade Saray’lı Hanımların ürettiği elişi, göz nuru emeğin motif olduğu, desen olduğu başarılı çalışmalar görüyoruz. Bu yıl kurs ve kursiyer sayılarımızda ciddi bir artış var. Buda Halk Eğitim çalışanlarımızın fedakârlığı ile oluyor. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum. Sabırla programları takip ettiler. Sergimizin hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Program Kursiyerlerin hazırladığı Halk oyunları ve gösterilerle devam etti. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından kursiyerlerimizin Guaj Boya Resim, Ahşap Boyama, Dekoratif Ev Aksesuarları ve Dijital Fotoğrafçılık alanlarında yapmış oldukları eserler katılımcılar tarafından büyük beğeni ile gezildi.