Saray Pati Dostları Derneği kuruldu

ABONE OL
Kasım 25, 2020 10:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvan severler tarafından kurulan Saray Pati Dostları Derneği yönetimi tüm hayvan severleri derneğe üye ve destek olmaya davet ettiler.

Kamu kuruluşları ve belediye ile koordineli olarak çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten dernek yönetiminin açıklaması şu şekilde;
Saray Pati Dostları Derneği (S.P.D.D.) 2 Ekim 2020 tarihi itibarı ile kurulmuş ve T.C. Tekirdağ Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne kayıtlı bir sivil toplum örgütüdür.
Bizler, sahipsiz hayvanların hayatına dokunarak yaşam alanlarını iyileştirmek, yaşam standartlarını yükseltmek, toplumda duyarlılığı ve farkındalığı arttıracak çalışmalar yaparak onların yaşam mücadelelerine destek olup ihtiyaçlarına tercüman olmak için bir araya gelmiş gönüllüleriz.
Kurduğumuz bu derneği Saray halkına duyurmaktan mutluluk duyuyor ve derneğimiz altında gönüllü olarak destek vermek isteyen herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.
Ülkemizde sokak hayvanları popülasyonunu yönetmek adına yapılan çalışmalar sadece günü kurtarma adına yapılan sistemsiz çalışmalardır. Hatta ülkemize özgü olarak belediyeler tarafından köpekler diğer belediye sınırları içerisine ya da ormanlık bölgelere terk edilerek geçici çözümler üretilmeye çalışılmaktadır. Bu gün Saray’da köpek popülasyonunun bu derece artmasının en büyük sebeplerinden biride budur.
Çok iyi biliyoruz ki sistematik ve yeterli kısırlaştırma olmadan hayvanları korumaya yönelik çabaların bir sonuca ulaşması mümkün değildir.
Teoriye göre bir dişi köpek 6 yılda 67.000 toruna sahip olabilmektedir. Bu nedenle de bilimsel olarak kabul gören ve WHO’nun ( Dünya Sağlık Örgütü ) önerileri doğrultusunda rehabilitasyon merkezlerinde hayvanların bekletilmeden kısırlaştırılıp aşılanması ve tekrar yerine bırakılması ( 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu bunu emreder ) ve böylece üremesi kontrol altına alınmış sokak hayvanlarının belirli bir süre içerisinde kabul edilebilir sayıda sağlıklı, saldırgan olmayan, aşılı olduğu için kuduz yönünden risk taşımayan köpeklerin sokağa bırakılmasıdır.
Bu çerçevede dernek olarak biz ne yapacağız? İç İşleri Bakanlığı yayınladığı genelgelerle İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüklerini, Valilik ve Kaymakamlıkları, il ve İlçe Belediyelerini sokak hayvanlarının korunması, bakımlarının sağlanması, beslenmesi ve yaşam haklarına sahip çıkılması konusunda sorumlu kılmıştır. Derneğimiz gönüllüleri bu kamu kuruluşları ve belediyemiz ile koordineli olarak bu çalışmalara katkı sağlayacak ve takipçisi olacaktır. Öncelikli hedefimiz Saray’ın ruhsatlı bir barınağa kavuşması konusunu gündemde tutmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmaktır. Artık belediyemiz kısırlaştırma ve ayaktan tedavi hizmetlerini kendi bünyesinde yapacak imkânlara kavuşmalıdır.
Bir ikinci görevimizde sokaktaki hayvan dostlarımızın doğal yaşam ortamı kabul edilen sokaklarımızda onları görmeye tahammül edemeyen, toplatılması konusunda belediyelere sürekli şikâyette bulunan vatandaşlarımızı sokak hayvanlarına bakış açıları üzerinde düşünmeye sevk etmektir. Saldırganlık özelliği göstermeyen ve halk sağlığı açısından tehdit oluşturmayan tüm hayvanlar için vatandaşlarımızın belediyelerden toplatılması konusunda talepte bulunmaya kanunen hakkı yoktur.
Ormanlarda şehir dışında açlığa terk edilen çok sayıda hayvan dostumuzun bulunmasının yetersiz kısırlaştırmadan sonraki ikinci sebebi bu zihniyettir.
Vatandaşlarımızı bu vebal üzerinde düşünmeye sevk etmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak biz hayvan severlerin insani sorumluluğudur.
Ayrıca vatandaşlarımızı bilgilendirmek isteriz ki hayvana çarpma sebebi ile oluşan trafik kazalarında çarpma eylemi eğer sahipli ve kimlik karnesi olan bir hayvana olmuş ise Trafik sigortası araca olan masrafı ve hayvanın tedavisini tamamen karşılamaktadır. Ne yazık ki bu durum sokak hayvanlarımız için geçerli değildir. Bu hakkın sokak hayvanlarımız içinde geçerli olması adına en kısa zamanda imza kampanyası başlatılıp, kamuoyundan destek sağlanması yönünde girişimde bulunulacaktır. Saray Pati Dostları Derneği olarak gönüllülerimizin katkıları ve Saray’lı hayvan severlerimizin desteği ile sokaktaki hayvan dostlarımızın sesi olacağımıza cani gönülden inanıyor ve geçici Yönetim Kurulumuzu Saray halkına takdim ediyoruz.
Saygılarımızla,
Geçici Yönetim Kurulumuz;
Dernek Başkanı Nazan Pektaş,
Dernek Başkan Yardımcıları Erol Gürler, Nazan Çoban,
Dernek Sekreteri Gamze Gülmez,
Dernek Saymanı Cenk Bozkurt,
Dernek Asil Üyeleri Fatma Aslan, Şükret Aktaş, Emin Özen.

Dernek Adresimiz: Ayaspaşa Mah. Çarşı-Cadde Dış kapı No: 23, İç Kapı No: Z03
Saray Tekirdağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.