

75. Yıl İlkokulu öğrencileri yöresel kıyafetler ve yerel ürünler ile “Yerli Malı Haftası” etkinliği gerçekleştirdiler.
75. Yıl İlkokulu 3-B sınıfının minik öğrencileri sınıf öğretmenleri Erol Menekşe öncülüğünde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası çerçevesinde ülkemizin doğal tarihsel ve kültürel değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak için program hazırladı. Yöresel kıyafetlerin giyildiği etkinlikte, Okul Müdürü Erol Erer, “Resmi adıyla tutum, yatırım ve Türk malları haftası olan “Yerli Malı Haftası” 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi 75. Yıl İlkokulu’nda da coşkuyla kutlandığını” belirtti.
Yerli Malı Haftası etkinliğine Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Saray İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Küpeli, Sait Beydoğan, Okul müdürü Erol Erer’de katılım sağlayıp şark sofrasında hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Yöresel kıyafetleriyle ve minik öğrencileriyle şark sofrasının başına geçen Sınıf Öğretmeni Erol Menekşe, öğrencilerin toplumsal tutum, paylaşma duygularının pekiştirilmesi yerli mallarımızın yanında yöresel kıyafetlerin ve kültürümüzün de tanıtılması amacıyla “Yerli Malı Haftası” etkinliğimizi her sene yerli malı kutlamalarında yapılan pasta börekli kutlamaların aksine daha amacına ulaşır bir yerli malı etkinliği olarak düzenledik. Ülkemizde yetişen yerli ürünlerimiz okulumuz öğrencileri tarafından yöresel kıyafetlerimiz ile hazırlanan sunumlarla anlatıldı. Yerli malı kullanmanın önemini öğrencilerimize aşılamalıyız ki, gelecekte yerli malının kullanımına özen göstersinler ve ülke ekonomisine katkı sağlasınlar. Öğrencilerimize bunu uygulamalı olarak anlatmak istedik” diye belirtti.

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title

#image_title
SARAY
25 Şubat 2026SARAY
25 Şubat 2026SARAY
25 Şubat 2026SARAY
25 Şubat 2026SPOR
25 Şubat 2026
1
Vekil Yontar; “ÖSYM kâr etmesi gereken bir kuruluş mudur?”
3972 kez okundu
2
Öğrenciler Dikkat! İşler Kitabevinde İndirimler Başladı
2128 kez okundu
3
Botanik Kümes projesiyle çocukların sosyal gelişimi hedefleniyor
1659 kez okundu
4
Saraylı öğrencilerden yöresel “Yerli Malı Haftası” etkinliği
1632 kez okundu
5
Liseli Batu’dan Örnek Eğitim Projesi
1607 kez okundu