Şehir Hastanesinin Bağlantı Yollarının Yapımında Sona Gelindi

Şehir Hastanesinin Bağlantı Yollarının Yapımında Sona Gelindi

ABONE OL
Ekim 13, 2020 12:26
Şehir Hastanesinin Bağlantı Yollarının Yapımında Sona Gelindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl genelinde yol yapım ve onarım faaliyetlerini sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa ilçesinde yakın bir tarihte açılışı gerçekleştirilecek olan Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını büyük oranda tamamladı.

Vatandaşların yeni açılacak olan Şehir Hastanesi’ne rahat ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlamaları amacıyla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Mayıs ayından bu yana sürdürülen bağlantı yolları yapım çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında ekipler son olarak aşınma tabakası serimi gerçekleştirecek. Aşınma tabakasının yapılabilmesi için Şehir Hastanesi’nin yapımını yüklenen firmanın duvar ve peyzaj çalışmalarını bitirmesi bekleniyor.
Ekipler tarafından titizlikle sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Çağlar, Yemen, Gülbağ ve Işıltı sokakları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağına alınarak SSB beton yol olarak trafiğe açıldı.
Yapımı tamamlanan yollardan Çağlar ve Yemen sokakları, Şehir Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yanı sıra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yerleşkesine de ulaşım imkanı sağlıyor. Söz konusu sokaklar ayrıca şehir merkezi, Malkara ve Muratlı yönünden gelecek hastaların hastanelere ulaşımında önemli bir kolaylık sağlayacak ve yolu yaklaşık 2 kilometre kısaltacak.

ŞEHİR HASTANESİ BAĞLANTI YOLLARI İÇİN TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda toplamda 3 bin 800 metre yol yapıldı. Bu işlemler için 1 ekskavatör, 1 kanal kazıcı, 1 greyder, 2 silindir, 1 asfalt serici kullanıldı. Ayrıca günde ortalama 10 Kamyonla 126 gün boyunca çalışma yapıldı. 63 bin metreküp hafriyat, 11 bin metreküp alt temel, 3 bin 500 metreküp SSB yol, 3 bin ton binder asfalt yapımı tamamlandı. Yapılan iş çerçevesinde bugüne dek malzeme bedelleri de dâhil 4,7 milyon TL harcandı. Aşınma tabakasının serimi için 1 milyon TL’lik yol yatırımı yapılması planlanıyor.
Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarının tamamlanması konusunda Fen İşleri Dairesi ekiplerin mesai mefhumu gözetmeksizin özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Süleymanpaşa ilçemizde yapımı devam eden şehir hastanesinin bağlantı yollarının yapımını tamamladık. Son aşama olarak aşınma asfaltı serildikten sonra hizmete açılabilecek duruma gelecek. Vatandaşlarımızın Şehir Hastanesi’ne güvenli ve rahat bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek için gerekli tüm çalışmaları yaptık. Bağlantı yollarımız şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.