Sugar daddy nedir? Öğrenciler arasında yeni moda

Günümüz popüler ilişki türlerinden olan "Sugar" tipi genelde genç kızların yöneldiği bir ilişki biçimi olan Sugar Daddy öğrenciler arasında yeni moda oldu.

Batı'da uzun yıllardır bilinen “Sugar Daddy” Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşıyor. İnternette “sugar daddy” diye arama yaptığınızda; zengin ve genellikle yaşlı erkeklerin para, hediye ve iş olanağı gibi fırsatlar sunmaları karşılığında kendilerinden genç kadınlarla birlikte oldukları ilişki biçimine Sugar Daddy bu ilişkiyi kabul eden genç kadına da “Sugar Baby” deniyor.

Dünyada oldukça yaygın olan “sugar daddy” ülkemizde de artıyor. Bu amaçla kurulmuş pek çok internet sitesine her yaştan kullanıcı doğrudan erişebiliyor. Sitelerin ana sayfasında sizi pırlantalar, lüks villalar, tekneler, havuzlar, özel uçak seyahatleri karşılıyor. Üye olurken, cinsiyetiniz, randevu veren mi randevu alan mı, kadın mı erkek mi yoksa ikisini de mi istediğinize dair soruları yanıtlıyorsunuz. Profilinize adınızı, boyunuzu, kilonuzu, sigara ve alkol kullanımınızı ve en az kaç para karşılığında gideceğinizi yazıyorsunuz. Buradan Sugar Daddy Türkiye internet sitesine girip hemen üye olabilirsiniz.

NE ZAMAN ÇIKTI?

İlk ne zaman çıktığı konusunda farklı yorumlar bulunsa da ilk ortaya çıktığı yer ABD. 1960, 1974 yıllarında ABD yapımı “sugar daddy” filmleri bulunuyor. Çikolatası bile var. Özellikle 2000’li yıllardan sonra konuyla ilgili yapılmış çok sayıda film ve dizi var. 2019 yılında Cambridge Üniversitesinde yaklaşık 900 öğrenci bu sitelere üye oluyor. Her yıl katlanarak arttığı belirtiliyor. Nebraska, ABD doğumlu ünlü şarkıcı Qveen Herby’in “sugar daddy” isimli klibi Youtube'ta 51 milyon kez izlenmiş. Sözlerinin bir kısmı şöyle “Eğer dünyanın zenginliklerini tatmak benim hakkımsa. O…lar daha iyi çalışmama izin verin. Özel bir ev sahibi, yeni ufuklara özel bir dost. Bu elmasları almak için ne yapmam gerektiğini boşver. Beni seviyor, bana tüm parasını veriyor. Bu Gucci, Prada rahat. Benim şeker babam beni seviyor, bana tüm parasını veriyor. Beni seviyor, kimseyi üstüme koymuyor. Bu o..lar beni yargılamak istiyor, ama umurumda değil.”

Fransa’da da reklamlar billboardlarda yer almaya başladı. BBC’nin haberine göre, 2017 yılında Paris'te, “öğrencilere eğitim masraflarını karşılamak için zengin sevgili bulmayı" vadeden bir internet sitesinin reklamı belediye kararıyla kaldırıldı.