• Saray Haber
  • Saray
  • Tekirdağ’da Anaokulu ve Anasınıflarında Uzaktan Eğitime Geçiliyor

Tekirdağ’da Anaokulu ve Anasınıflarında Uzaktan Eğitime Geçiliyor

ABONE OL
Kasım 30, 2020 15:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’da resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

İl Hıfzısıhha Kurulunca Kovid-19 salgınının seyri dikkate alınarak 1 Aralık-4 Ocak arasında resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarında 20 Kasım-4 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı alınmış, ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda ise resmi ve özel tüm anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam edilmesi valiliklere bildirilmişti.
Ancak, Kovid-19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve ana sınıfları için 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçme kararının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşleri çerçevesinde alınabileceği belirtilmişti.
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” doğrultusunda 04 Ocak 2021 tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 30.11.2020 gün ve 17427784 sayılı teklifi üzerine Tekirdağ İlimizde; il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarının tamamının uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verildi” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.