Türk-İş; Asgari ücret en az 2280 Lira olsun dedi

ABONE OL
Aralık 18, 2018 18:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay 7 milyon çalışanı ilgilendiren kritik rakamı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ziyaretinde açıkladı.

“FİTRE AYLIK 2280 LİRA EDİYOR”
Atalay asgari ücret talebinde 2018 yılı için Diyanet’in bir kişinin bir günlük ihtiyacı için belirlediği 19 lirayı baz aldı. Verdiği rakam da net 2280 lira oldu. Atalay, asgari ücretin 2 bin liraya çekilmesi konusunu, 4 aydır dile getirdiklerini belirterek, “Fitre 19 lira ve 4 kişilik bir ailede bu ücret aylık 2280 lira ediyor. Asgari ücretin bunun altında olmaması gerekiyor ki, fitrede asgari ücret buğday hesabından yapılıyor.” dedi.

4. TOPLANTIDA NETLEŞECEK
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugüne kadar yaptığı 2 toplantıda net bir rakam çıkmamıştı. Bugün Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’dan 2019 asgari ücretine ilişkin ilk kez net bir rakam geldi. 2 gün sonra yapılacak olan komisyona da bu rakamla oturulacak. 2019 yılı asgari ücret görüşmelerinde üçüncü toplantı, perşembe günü Türk-İş Genel Merkezi’nde yapılacak. Asgari ücretin 4. toplantıda netleşmesi bekleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar verecek. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul edilecek ve o rakam kabul görecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.