Zabıta Ekipleri Korona Denetimleri Gerçekleştirdi

Zabıta Ekipleri Korona Denetimleri Gerçekleştirdi

ABONE OL
Ekim 26, 2020 13:55
Zabıta Ekipleri Korona Denetimleri Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’da ,7 Gün Boyunca İçişleri Bakanlığı’nın Göndermiş Olduğu Genelge Kapsamında Koronavirüs Denetimi Yapıldı.

İçişleri Bakanlığı,81 il valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelge gönderdi.

Bu genelge kapsamında, Saray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetimler en üst düzeyde gerçekleştirildi.
YAPILAN GÜNLÜK DENETİMLER;
19 Ekim Pazartesi; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanları denetlendi.
20 Ekim Salı; şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile otogarlar denetlendi.
21 Ekim Çarşamba; organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri denetlendi.
22 Ekim Perşembe; tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişilerin vermiş oldukları adreslerde bulunup bulunmadıkları denetlendi.
23 Ekim Cuma; cami ve mescitler, halı sahaları ve spor tesisleri denetlendi.
24 Ekim Cumartesi; cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazar yerleri denetlendi.
25 Ekim Pazar; berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe ve elektronik oyun yerleri, düğün ve nikah salonlarının denetimleri yapıldı.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünden fiziki mesafe kurallarının hayatın her alanında ve tüm mekanlarda uyulması gereken bir kural olduğu, kapalı alanlarda kalabalık şekilde toplanılmasının halk sağlığı açısından risk oluşturduğu ve kapalı yerlerin sık sık havalandırılması gerektiği hususları da gün içinde anons yapılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.