• Saray Haber
  • Saray
  • Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

ABONE OL
Aralık 21, 2015 20:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurul Toplantısı 19-20 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara, Yenimahalle Kent Konseyi’ nin ev sahipliğinde 70 kent konseyinin katılımı ile Yenimahalle’de gerçekleştirildi.

Saray Kent Konseyinin de katıldığı, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17. Genel kurul toplantısının sonuç bildirgesinde aşağıdaki maddelerin yer alması kararlaştırıldı.

Madde 1: Ülkemizin bir bütün olarak her köşesinde yaşayan yurttaşlarımızın din, dil, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin barış içinde, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayalı, terör, şiddet ve baskıdan uzak bir ortamda yaşam hakkı bulunmaktadır. Bu hakkın korunması devletin görevidir.
Ülkemizin bütün komşuları ile ilişkilerinin uluslararası hukuk ve komşuluk hukuku çerçevesinde, “yurtta barış dünyada barış” ilkesi doğrultusunda yeniden tesis edilmesi için ivedilikle dış politika oluşturulması gerekmektedir.
Madde 2: Anayasamızın 56. Maddesi “çevreyi geliştirmek çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemek” konusunda devlete ve vatandaşlara ödevler yüklemektedir. Bu bağlamda, Türkiye Kent Konseyleri Platformu ülkemizin her yerinde tarihi, kültürel, doğal ve çevresel varlık ve değerlerimizin talan edilmesine karşıdır ve bundan sonra da yaşam ve çevre hakları konusunda Anayasamız’ın verdiği hakların takipçisi olacaktır.
Anayasa’nın 90. Maddesinde belirtildiği üzere uluslararası sözleşme ve anlaşmalar yasaların üzerindedir. Doğal ve kültürel varlıklarımızın talanı ve yağma edilmesinin karşısındayız. Gelecek nesillerin yaşam hakkını savunmak Platform’un sorumluluğudur.
Madde 3: Anayasamızın 28. ve 29. Maddeleri ile “basın özgürlüğü ve haber alma hakkı” güvence altına alınmıştır. Türkiye Kent Konseyleri Platformu, haber verme görevini üstlenen gazetecilerin, yazarların ve aydınların hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan özgürlüklerinin kısıtlanmasına her zaman karşıdır.
Madde 4: Kent Konseyleri Yönetmeliği’nin İçişleri Bakanlığı tarafından, paydaşlarla birlikte tekrar ele alınarak düzenlenmesi ve kent konseylerine tüzel kişilik verilmesinin takipçisi olacağız.
Madde 5: İzmir Menemen’de her yıl gerçekleştirilen Devrim Şehidimiz Kubilay’ı anma etkinliklerine ilçe belediye başkanı ve basının katılımının engellenmesini Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak tepki ile karşılıyoruz. Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak Devrim şehidi Kubilay’ı saygıyla anıyoruz .
Madde 6: Türkiye Kent Konseyleri Platformu katılımcılık ilkesini önemser ve bu ilkenin bütün Kent Konseyleri tarafından hayata geçirilmesini destekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.