23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
Nisan 25, 2016 10:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Saray’da coşku ile kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar Pazar yerindeki tören alanında devam etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutla programına Saray Kaymakamı Alp Arslan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Garnizon Komutanı V. Tevfik Özpınar, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bıyık, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk alanında gerçekleştirilen çelenk merasiminin ardından kutlamalar pazar yerinde ki tören alanında devam etti. Saray Kaymakamı Alp Arslan’ın katılımcıların bayramını kutlamasının ardından okunun İstiklal Marşı ile kutlama programı başladı. Öğrencilerin şiirleri ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan tarafından yapıldı. 23 Nisan’ın demokrasimiz için önemli bir adım olduğunu belirten Aslan, “Tarihte eşsiz bir saygı ve şeref mevkiine sahip olan milletimizin egemenlik hakkını kayıtsız şartsız eline aldığı bugün, aynı zamanda demokrasimiz içinde önemli bir adım olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. M. Kemal Atatürk onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar önemli birer vesiledir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan’ın ardından Kemalpaşa Anaokulu öğrencileri hazırladıkları gösteriyi sergilediler. Kemalpaşa Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Saray Belediyesi tarafından bu yıl 1.si düzenlenen çocuk festivali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Saray’da daha da coşkuyla kutlanmasına sebep oldu. Festival kapsamında Saray’a gelen misafir öğrenciler Pazar alanında düzenlene törende gösteri yaptılar. Misafir grubun gösterileri seyirciler tarafından ilgiye takip edildi.
Mehmet Uygun İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Kafkasya yöresi halk oyunu gösterisinin sergilenmesinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Satranç ve atletizm dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Saray Kaymakamı Alp Arslan, futbol müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Garnizon Komutan V. Tevfik Özpınar tarafından, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bıyık ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından verildi.

Kutlama programının son bölümünde Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında okullarında başarılı olan öğrencilere bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Arslan tarafından öğrencilere bisikletlerinin dağıtılmasının ardından kutlama programı sona erdi.

13002352 874763625961204 8381024715054561625 o

13062160 874707189300181 6565519709331146190 n Custom

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.