30 Ağustos Saray’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Saray’da Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
Haziran 1, 2022 09:48
30 Ağustos Saray’da Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’nci yıl dönünü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ve akşam yapılan sivil kortej ve yürüyüş ile kutlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu büyük ve meşakkatli zorlu yolda kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yılı tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da kutlandı.

Saray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’nci yıl dönünü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle kutlandı. Düzenlenen törende Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Garnizon Komutan Vekili ve Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş Atatürk anıtına çelenk sundu.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Vekili ve Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

“BÜYÜK TAARRUZ 30 AĞUSTOS’TA ZAFERLE TAÇLANDI”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çelenk sunma töreninde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gelen mesajlar okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı bir asker tarafından yapıldı. Asker’in konuşmasında, “Tam 98 yıl önce Haziran ayı ortalarında Gazı Mustafa Kemal Paşa taarruza geçme kararını vermiştir. Asıl amaç bir yok etme meydan muharebesi yapma düşmanın çok duyarlı olduğu yerlerini kesin ve çabuk olacak şekilde vurmaktır. Temmuz ayının ortalarına doğru hazırlıklar ilerlemiş taarruz planının 15 Ağustos’a kadar tamamlanması kaşarlanmıştır. Mustafa kemal paşa ordu ve bazı kolordu komutanlarını Akşehir’e davet ederek 27 Temmuz gecesini komutanlarla taarruz hakkından konuşarak geçirmiş ve gereken direktiflerini verdi. 26 Ağustos 1922 sabahı saat 05.30 sularında çok başarılı topçu hazırlık ateşlerini piyadelerimizin taarruzu takip ederek daha ilk saatlerden itibaren düşman mevzularına girilmiştir. 26 Ağustos’ta İznik ve 27 Ağustos’ta Afyon kurtarılmış, düşmanın cephesi yarılmış, düşman mevzilerini bırakarak kuzeye kaçmıştır. Dumlupınar başkomutanlık meydan savaşında bizzat Mustafa Kemal paşanın kumanda ettiği ordu düşmanı tamamen yok etmiştir. Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal paşanın şu sözleriyle bitiriyorum. ” Büyük olmak için hiç kimseye itibar etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek amaç neyse onu verecek o hedefe yürüyeceksin. Her kes seni yolundan çevirecektir. Fakat sen buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engellerde yağdıracaklardır. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız hiç sayarak kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra sana büyük derseler bunu diyenlere güleceksin.” ifadesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.