75.Yıl İlköğretim Okulunda Güçlendirme Çalışmaları Sürüyor

ABONE OL
Kasım 20, 2020 08:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 Yılında Silivri açıklarında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan 75. Yıl İlkokulunda güçlendirme çalışmaları sürüyor.

26 Eylül 2019 Yılında Silivri açıklarında meydana gelen 5,7 büyüklüğünde ki depremin ardından Saray’da bulunan okullarda yapılan incelemelerde 75. Yıl İlkokulu ve Atatürk Ortaokuluna eğitime devam edilemez raporu verilmişti.

“İKİLİ SİSTEME GEÇİLMİŞTİ”
Atatürk Ortaokuluna da ev sahipliği yapan 75. Yıl İlkokulu öğrencilere kapılarını kapatmış ve 75. Yıl İlkokulu öğrencilerinin Cumhuriyet İlkokulunda, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin de İmam Hatip Ortaokulunda eğitim ve öğretime devam etmeye başlamış ve bu okulların ikili eğitime geçmesiyle Saray’da eğitim sistemi sıkıntıya girmişti.

“HARCANAN PARA TARTIŞMA YARATMIŞTI”
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde; İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin yoğun olarak hissedildiği Tekirdağ’da birçok okulun hasar gördüğünü belirterek, “Bazı okullar, boşaltılırken, bazı okulların belli bölümleri kapatılmıştır. Tekirdağ’daki okulların depreme dayanıklılık açısından testi yapılmış mıdır?” diye sormuştu. Milletvekili Aygun, Atatürk Ortaokulu binasının 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 200 bin TL harcanarak çatısından, duvar onarımı ve badanasına kadar geniş kapsamlı bir tadilattan geçirildiğini, okulların açılmasına bir hafta kala eğitime kapatıldığını belirterek, “Okul riskli ise neden 200 bin TL harcanarak tadilat gördü? Kamu kaynakları neden çarçur ediliyor. Tekirdağ’da kaç okulun depreme karşı güçlendirmesi yapılacaktır?” diye sormuştu.

“1’İNCİ DÖNEME YETİŞECEK”
75. Yıl İlkokulunun güçlendirme çalışmalarının bitmesinin ardından 1. Eğitim-Öğretim dönemine açılacağı planlanırken, yıkımı gerçekleştirilen Atatürk Ortaokulunun da Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmar durumu alınıp ve planları çizilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapımı için başvurusu gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yakın zamanda Atatürk Ortaokulunun yapım işini Yık-Yap Projesi kapsamında TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından gerçekleştireceği de edinilen bilgiler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.