Ali Özen, “Saray’a hizmet için varız”

ABONE OL
Şubat 1, 2019 20:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, İYİ Parti’den Saray Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.

İyi Parti Saray Belediye Başkan Adayı Ali Özen, partilerin adaylarının açıklamasından sonra ilk defa başka bir aday beklendiğini Saray halkının talepleri doğrultusunda İyi Parti’den gelen teklifi düşünmeden kabul ettiğini açıkladı. Ali Özen, tek hedefinin Saray’a hizmet olmadığını bunun yanında Saray’ı ekip ile birlikte belediyecilik anlamında birinci lige çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasında, “35 yıllık tek siyasi partideki yönetimin nasıl değiştiğini, değişimin nasıl olacağını hatta bu seçimin siyasi partilerin çok çok üzerinde şahısların ve ekibin yarıştığı bir seçim haline getireceğimizi göreceksiniz” diye konuşan İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, konuşmasının devamın da, “Saray İYİ Parti Belediye Başkan Adayımız Ali Özen’dir. Başkanımız Kefalet Kooperatifini aldığında burada Saray’da Kefalet Kooperatifi 20 30 kişiyle seçim yapardı. O da Saray’daki esnaflarla birkaç kişi. Sayın Başkanın çabalarıyla ekibini ve özellikle Yönetim Kurulunu ona olur veren, ona bu cesareti bu desteği veren Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Onların başardığı ciddi şeyler var Saray’da. Her zaman söyleriz hedefimiz siyasette kabuk kırmak diye. Saray’da Kredi Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası kabuk kırmıştır. Saray’da ciddi başarılara imza atmıştır. Trakya’nın en başarılı oda ve kooperatifi. Bu da Saray esnafını son 10 yılda güçlendirmiş, Saray esnafının vizyonunu açmıştır. Saray’da bundan 10- 15 yıl öncesine kadar baktığınızda esnafa bu kadar destek veren bir kurum yoktu. Bizim meselemiz bu değil ama bunun öyle üstüne basmak istedim. Biz burada 14-15 aylık bir partiyiz. Genel İdare Kurulu üyemiz ittifakla ilgili Tekirdağ’da yaptığı açıklamada biz kimseden sadaka istemiyoruz. Bizim kimsenin hoşgörüsüne ihtiyacımız yok ama bizi dikkate alın dediklerinde herhalde yeteri kadar dikkate alınmadı. Genel Merkezimiz karar verdi. Sayın Başkanım da bu ekibi ve partimizi Saray’a hizmet açısından kendine yakın gördü, başarabileceğini gördü ve bizimle beraber mücadele etme yoluna girdi. Kendisine teşekkür ediyorum yönetimim adına, partimiz adına. Biz Ali Özen’le çıktığımız yolda dünden beri veya iki günden beri çarşıda da yapılan söylemlerde biz artık kazanacak bir ekibiz. Allah nasip ederse bugün burada bir milada tanıklık ediyorsunuz. Saray’da 35 yıllık bir yönetimin, 35 yıllık tek siyasi partideki yönetimin nasıl değiştiğini, değişimin nasıl olacağını hatta bu seçimin siyasi partilerin çok çok üstünde şahısların ve ekibin yarıştığı bir seçim haline getireceğimizi göreceksiniz. Bu kimlerle mümkündü Saray’da ve böyle ilçelerde isimlerle mümkündü. Kendisi zaten kendini ispat etmiş, rüştünü ispat etmiş başarıları olan, başarı hikayesi olan bir adaydır. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Camiamıza, Saray’ımıza hayırlı olsun. Partimize, ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Rahim Buluş’un arından konuşan Belediye Başkan Adayı Ali Özen, “Kendimizi yaptıklarımızı değil bundan sonra yapacaklarımızı anlatmak için burada olmak zorundayız. Bizi bu görevi veren milletvekilimiz, il başkanımız, ilçe teşkilatımız ve siz çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben ekibe çok inanan birisiyim, başarısızlığı kabullenmeyen bir yapım vardır, Bu Saray’da olmaz denilenleri olur hale getiren, yapılmaz denen işleri yapan bir ekibe bir ruha sahibiz. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde bunu en iyi, en güzel şekilde bir ekip ruhuyla başaracağımızdan eminim. Tüm arkadaşların dediği gibi tabi ki Saray’a hizmet için varız. Ben ve ekibim sadece hizmet değil bu Saray’ı Saray yerel yöneticiliğini, yerel belediyeciliğini 1. Lige çıkarmanın mücadelesini vereceğiz. Allah nasip ederse 31 Mart gecesinde de 1.Lig te mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasının devamında yerel basının önemine ve sıkıntılarına da değinen Ali Özen, “Bu ülkede hakikatten emeğinin karşılığını alamayan ender sektörlerden birisi yerel basındır. Ama bizler gücümüzün yettiğince gönlümüzün erdiğince, gözümüzün gördüğünce yerel basınımızı hiçbir zaman ayırt etmedik onlarsız bir işi veya yaşadığımız yerde onlarsız bir bölgeyi düşünmedik onun için ayrı bir parantez açtım. Tüm basın kuruluşlarına ve emekçilerine bugün buraya katıldıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
30 yıldır aktif olarak siyasetin içinde olduğunu ifade eden Ali Özen, “Adayların açıklanmasından sonra Saray’da yaşayan insanların talepleri doğrultusunda bu kararı aldım. Ben 42 yıldır Saray’dayım bu Saray bana çok şey verdi, ben bu saatten sonra kendimi Saray’a çok borçlu hissediyorum. Saray için yapılacak bir şey varsa nereden olursa olsun her zaman elimi taşın altına koymaya hazırım. Saray’da yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda bu gelen teklifi hiç düşünmeden teklif ettim çokta mutluyum. Meclis konusunda tek kararı verecek olan ben değilim. Bu işin hizmetkarları var, bu insanların emeklerini yok sayamam ben daha iki saat önce partiye üye olmuş biriyim. Ali Özen olarak şahsım adına İyi Parti’nin önderliğinde düşüncesi ne olursa olsun toplumda karşılığı olan arkadaşımız varsa burada görev alacağına inanıyorum ama bu ekip olarak müşterek olarak karar alacağız. İnsanlar kişinin ne yaptığına bakar o kişinin geçmişine bakar. Yoksa bu hayatta kendisine hayatına ailesine yaşadığı çevresine hiçbir hizmeti olmayan faydası olmayan bir insanı neden bir yere getirsinler. Bu kurumların etkisi var yok dersem olmaz ama bu kurumların adını kullanmayacağım 30 Kasımda istifa ettim esnaf odasından kredi kefalette böyle bir durum yok dün akşam yönetim kurulu toplantısında arkadaşlara talimat verdim hiçbir kredi toplantısına katılmayacağım sadece fahri başkanlığını yapacağım. Borcu olmayan bir belediye yok bu memlekette, ama söylentilere göre konuşmak olmaz Allah nasip ederse koltuğa geldiğimiz de o borçları öğreneceğiz bugün nasıl her şeyi paylaşıyorsak o günde paylaşacağız. Hayat bana bol keseden atmamayı öğretti. Önce ekonomiyi göreceğiz, her kurum proje yapacak ama para yoksa senin projen neyi ifade eder. Benim ilk hedefim belediyeye gelir getirmek belediyenin ekonomisini düzeltmek sonra projeler zaten kendisi gelir. Para olmayan yer de proje olur mu? Her seçim döneminde Soğuksu, Lala Dereye ne projeler gösterdiler hani nerede, bu projeler para olmadan olmaz. Saray iki yılda istenilen yere gelecektir, ben kendime, ekibime eşime dostuma güveniyorum. Büyükşehir ile koordinasyon önemli Saray Büyükşehirden en az yatırımı alan belediyedir bu iletişimle alakalı bir şey, en yukarıdaki büyüklerimden hizmet almasını bilirim” dedi.

Aday açıklama programı konuşmaların ardından İyi Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş’un ÖZen’e rozet takması ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.