Başakşehir Okulları yeni kampüsünü tanıttı

Başakşehir Okulları yeni kampüsünü tanıttı

ABONE OL
Mart 14, 2019 10:49
Başakşehir Okulları yeni kampüsünü tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2015 yılında kurulan ve geçtiğimiz yıl Kozuva Şirketler Grubu bünyesine dahil olan Başakşehir Okulları, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yeni kampüsünde hizmet verecek.

Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, gerçekleştirdiği basın toplantısında Pınarça yolu üzerinde bulunan 10 dönümlük alanda inşaat çalışmalarının başladığını ve okul inşaatının 31 Temmuz 2019’da tamamlanacağını söyledi.
Gerçekleştirilen basın toplantısında Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş’ın yanı sıra, Başakşehir Okulları İlk-Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanları Gamze Koçak ve Ceylan Düştü, Başakşehir Okulları Halkla İlişkiler Sorumluları Fikriye Gülverin ve Gamze Sal hazır bulundu.

“TAM DONANIMLI KAMPÜS”
Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, yeni okul kampüsü hakkında bilgi verdi. Yeni kampüsün tüm teknolojik imkanlara sahip olduğunu belirten Demirbaş, “Kapaklı, Pınarca Köyü yolu üzerinde yapımına başlanan Başakşehir Okulları eğitim kampüsünün Tekirdağ İli Kapaklı ilçesi Pınarca Köyü yolu üzerinde, doğa ile iç içe yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte; kapalı spor salonu, açık spor alanları, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim binalarından oluşan Başakşehir Okulları, benzersiz fiziki yapısı ile çevresinde tek özel okul olarak inşa edilmektedir. Okulumuz 40 derslikli,açık ve kapalı spor sahası, yaklaşık 360 kişilik konferans Salonu, açık alanda bulunan amfi tiyatrosu, 17 atölye ve tam donanımlı laboratuarları ile şehrin trafik karmaşasından uzak, doğanın içinde,öğrencilerin huzur ve güven içinde, ileri teknoloji ile eğitim görmelerine imkân sağlayacak fiziksel donanıma sahiptir” dedi.

“EĞİTİM FELSEFELERİNİ AÇIKLADI”
Eğitim felsefeleri ile ilgili olarak ise Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, “Başakşehir Okullarında, öğrenciler ayrı birer birey olarak kabul edilmektedir. Her öğrenci tek tek ele alınır, bireysel ihtiyaçları ve birbirinden ayrılan özellikleri belirlenerek, ihtiyaca yönelik öğrenciye uygun planlamalar yapılmaktadır. Merkezi sınav sonuçları ile akademik başarıyı her yıl zirvede tutan Başakşehir Okulları, “Sadece sınav başarısı için değil, hayata hazırlamak, kendimizi keşfetmek için öğreniriz.” prensibini ilke edinmiştir. Okulumuzda İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak Almanca’nın yanı sıra Rusça, Çince ve İspanyolca da seçmeli ders olarak uygulanacaktır.” açıklamasında bulundu.

“DİL POLİTİKASI”
Yabancı dil eğitimlerine verdikleri önemi hatırlatarak sözlerini sürdüren Demirbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulumuzda İngilizce ve İkinci yabancı dil olarak da Almanca dillerinde eğitim verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretim programları ile tam bir uyum içerisinde uygulanan programın yanı sıra gelecek öğretim döneminde Rusça, Çince ve İspanyolca da seçmeli ders olarak uygulanacaktır. Başakşehir Okullarında uluslararası standartlarda verilen dil eğitimi konusunda uzman öğretmenlerle çalışılmaktadır. Okulumuzda sınıf seviyesine göre farklı dil eğitim programları planlanmakta ve etkinlikler uygulanmaktadır” dedi.

“REHBERLİK ANLAYIŞINI İFADE ETTİ”
Açıklamalarını sürdüren Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, Rehberlik anlayışıyla ilgili olarak ise, “Her öğrenciyi kendi profili kapsamında değerlendirerek uygun eğitim yaklaşımı ile gelişimini sağlamayı hedefleyen okulumuz bu bağlamda öğrenci odaklı eğitim anlayışını veli-öğretmen-öğrenci üçgeni ekseninde pekiştirmektedir.” dedi.

“BİLİM, SANAT, SPOR AKTİVİTELERİ”
Başakşehir Koleji Gençlik Spor Kulübünü devam ettireceklerini ve bireysel spor bramşlarında daha aktif olacaklarını belirten Demirbaş, “Daha çok bireysel sporlarda aktif olacağız. Her öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını istiyoruz. Her öğrencimizin sanat alanında kendisini geliştirmesine olanak sağlayacağız. Binamızda oluşturulacak bilim sokağımız ile Robotik Kodlama, Stem, Maker alanında yapılabilecek her türlü çalışma hayata geçmiş olacak.” dedi.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR”
Açıklamalarının son bölümünü ‘Değerlerimiz’ diye adlandıran Demirbaş, “Başakşehir Okulları’nda; bir öğrencinin kendini değerli bir kişi olarak hissetmesine, özgüveninin sağlam olmasına, dıştan değil içten denetimli olmasına önem verilir. Başakşehir Okulları’nda ‘Her çocuk özeldir.’ Değerler Eğitimi anaokulundan liseye her kademede sağlıklı ve dengeli bir kişilik oluşmasında önemlidir. Bu bilinçle okulumuzun tüm kademelerinde değerler eğitimi bir bütünlük içinde sunulur.”açıklamasını yaptı.

Başakşehir Okulları ‘Tanıtım’ toplantısında Genel Müdür Demirbaş’ın ardından İlk-Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Gamze Koçak, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Ceylan Düştü, Halkla İlişkiler Sorumlusu Fikriye Gülverin, Halkla İlişkiler Sorumlusu Gamze Sal da yürüttükleri eğitim çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgiler vererek, sorularını yanıtladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.