Başakşehir Okulları’ndan Velilerine Online Teknoloji Bağımlılığı Semineri
  • Saray Haber
  • Eğitim
  • Başakşehir Okulları’ndan Velilerine Online Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Başakşehir Okulları’ndan Velilerine Online Teknoloji Bağımlılığı Semineri

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:38
Başakşehir Okulları’ndan Velilerine Online Teknoloji Bağımlılığı Semineri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başakşehir Okulları Ortaokul Kademesi geçtiğimiz hafta sonu, teknoloji bağımlığı, güvenli ve bilinçli internet kullanımı hakkında bilgilerin yer aldığı veli semineri gerçekleştirdi. Ortaokul velileri seminere yoğun ilgi göstererek, yüksek katılım sağladı.

Ortaokul PDR birimi ile ortaklaşa yürütülen çalışma hakkında Ortaokul Müdürü Aylin Arda bilgilendirme yaparak; “Pandemi sebebiyle ekran karşısında geçirilen sürenin artması sonucu, Okul PDR biriminin raporları ve velilerimizden gelen geri dönüşleri de değerlendirerek teknoloji bağımlılığı ve güvenli internet kullanımı hakkında bir çalışma yapmaya karar verdik. Tüm çalışmaların internet üzerinden yürütüldüğü bu dönemde, öğrencilerin giderek interneti amacının dışında kullanmaya başlandığını tespit ettik. Gerçekleştirdiğimiz seminerde velilerimize, öğrencinin ekran karşısında kaldığı süreyi en aza indirebilmek ve güvenliğini sağlayabilmek adına birçok yararlı bilgi paylaşımında bulunduk. Velilerimiz de maksimum katılım sağlayarak ve notlar alarak kullanılan uygulama hakkında bilgi sahibi oldular. Okul olarak öğrencilerimizin eğitimi dışında tüm gelişimi için her türlü metodu denemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Destekleri ve katılımları için tüm velilerimize teşekkür ederim” dedi.

Gerçekleştirilen seminerin modalatörlüğünü, Bilişim öğretmeni Buse Yüzbaşı ve Ortaokul Rehber Öğretmeni Gamze Koçak birlikte gerçekleştirdiler. Etkinlikte bilgisayar ve tablet gibi cihazların uygulamalarını ve içeriklerini ebeveyn kontrolünde nasıl sınırlandırılabileceği, aile kontrolünün ne şekilde olabileceğine yönelik ayrıntılı anlatımlara yer verildi.

Seminer hakkında bilgi paylaşımında bulunan Yüzbaşı ve Koçak; “Ortak hazırladığımız veli paylaşım saatinde, velilerimizin teknoloji ile nasıl baş edebiliriz? Teknoloji kullanımını nasıl yönetebiliriz ve avantajlı hale getirebiliriz? Sorularının cevaplarını bulabilecekleri bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin güvenliği ve sağlığı açısından tamamen ücretsiz olan “Microsoft Family Safety’i” kullanarak birçok işlemi kontrol altına alabilir ve ailemizin güvenliğini sağlayabiliriz. Örneğin; Ekran süresi sınırlayabilir, uygunsuz içerikleri engelleyebilir, etkinlik raporları alabilir, uygulama ve oyunları sınırlandırabilir ve konum takibi de yapabiliriz. Öğrencinin kullandığı bilgisayar, tablet gibi cihazlarında, Microsoft Hesabı açarak ya da var olan hesabımızı kullanarak, bir aile grubu oluşturmalıyız. Oluşturduğumuz aile grubuna öğrencinin de Microsoft hesabını dahil ettikten sonra tüm kısıtlamaları öğrenci hesabına uygulayarak ve takibini sağlayabiliriz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.