Başkan Çoban, “Başlangıca selam olsun…”

ABONE OL
Mayıs 18, 2016 16:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çoban’ın “Başlangıca selam olsun…” başlıklı mesajı şu şekilde;

Kurtuluşun başlangıcı olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyor; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyle taçlanan Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden büyük yolculuğu selamlıyoruz. Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkışıyla başlattığı güncesi Söylev’in ilk sayfalarında kurtuluş mücadelemizde farklı görüşlerin olduğunu hatırlatır. Bu görüşlerden bazılarına göre manda, himaye ve hatta doğrudan teslimiyet gibi kabullenilemeyecek fikirlerin varlığına dikkat çeker. 19 Mayıs 1919, düşünsel altyapısıyla ele alındığında dünyada eşine çok az rastlanır büyük bir atılım, cesaret ve diriliş destanıdır. Derin bir tarih bilgisine sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceği de çok iyi okumuş ve bağımsızlığımızın temeli olan 19 Mayıs’ın sporun önemine dikkat çeken bir bayram olarak gençlerimize adanmasını büyük bir mutlulukla onaylamıştır. 97 yıl sonra, bugün, geçmişimizin büyük mirasına ilk günkü kararlılıkla sahip çıkan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onları, sporun her dalında destekleyerek geleceğin sağlıklı bireyleri olmaları için özel bir çaba harcıyoruz. Bu konuda gösterdiğimiz duyarlılığımızın temelinde, 19 Mayıs bilinci ve coşukusu yatmaktadır. Başta spor kulüplerimiz bünyesinde bulunan oyuncularımız, teknik ekibimiz, hocalarımız ve yöneticilerimiz olmak üzere ilçemizde gençlerimizin sağlıklı ve dayanışma kültürü içerisinde yarınlara hazırlanmasında emek veren herkesin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dalga dalga yayılıp kökleşen bağımsızlıkçı ruhu, gençlerimizin ellerinde yükselecektir. Yaşasın 19 Mayıs!

       Nazmi Çoban
Saray Belediye Başkanı

BAŞKAN ÇOBAN CESARETe VE DİRİLİŞ DESTANIDIR

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.