Başkan Çoban Sert Konuştu!

ABONE OL
Ekim 22, 2015 12:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ilçemizde yayın yapan bir gazetede ‘İhaleler kime peşkeş çekildi’ başlığıyla yayımlayan yazıya düzenlediği basın açıklaması ile cevap verdi. Başkan Çoban, İhale ilanlarının Basın İlan Kurumu’na gönderilmesine ve Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda(EKAP) yayınlanmasına karşın, ilçemizde yayın yapan bir yerel gazetenin yaptığı yalan ve asılsız haberle kamuoyu algısı oluşturmaya çalıştığını ifade etti. Başkan Çoban, “Menfaat ve çıkar gruplarının tetikçiliğine soyunan bu gazeteye karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın açıklaması şu şekilde;
Değerli Saraylılar, saygıdeğer halkımız; Göreve geldiğimiz günden beri sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği halkın çıkarları doğrultusunda hizmet veriyoruz. Yürüttüğümüz görevin hakkını vermek, şeffaf ve hesap verilebilir bir çalışma yürütmek için gayret gösteriyoruz. Tüm emeklerimiz ve çalışmalarımız bu yöndedir.
Hal böyleyken, basında ve kamuoyunda spekülasyon yaratmaya yönelik gerçeği yansıtmayan, kamuoyu algısı yaratmaya çalışan asılsız iddia, karalama ve iftiralarla karşı karşıya kalıyoruz. Böyle asılsız bir iddia 19 Ekim 2015 tarihli Saray Gözlem Gazetesi’nde yayımlanmıştır.
Son derece çarpıtılarak, özensiz bir biçimde kaleme alınan yazı gerçek dışıdır. İnternet ortamında kolayca erişilebilecek tüm bilgiler, sanki habere konu olabilecek bilinmeyen belgeler gibi sunulmuştur. Tüm kanun ve yönetmeliklere uygun biçimde gerçekleştirilen ihalelerle ilgili halkımızı yanıltmaya yönelik bir tutum içine girilmiştir. Bu şekilde kurumumuzun ve onuruyla hizmet veren kurum çalışanlarının yıpratılmaya çalışılmasını kınıyoruz.
Bahsi geçen yazıda belgelere dayalı, nesnel gazetecilik anlayışından yoksun bir dil ve özensizlikle Saray Belediyesi yıpratılmaya çalışılmıştır. ‘Peşkeş çekmek, ayakçılık, rant sağlamak’ gibi hakaret içeren, töhmet altında bırakan sözcüklerin bu kadar fütursuzca kullanılması basın meslek ilkeleriyle bağdaşabilecek bir durum değildir. Basın özgürlüğüyle hiçbir alakası yoktur. Öyle ki, yazıda bahsi geçenlerin gerçeklerle alakası olmamasının yanı sıra haber metni bile habercilik dilinden uzak bir biçimde kaleme alınmıştır. Bu durum, bir basın kuruluşu açısından çok üzücü ve düşündürücüdür.
Özgür ve eleştirel bir basının gerekliliğine inanan bireyler ve kurumlar olarak bugüne dek kamuoyu algısı oluşturmaya yönelik kötücül, gerçek dışı, akılcı ve sorgulayıcı tavırdan uzak olarak yazılıp çizilenler konusunda hoşgörülü davranmaya çalıştık. Ancak hoşgörü sınırlarını zorlayan ve onuru ile görevini yürüten kişilere ve kurumlara karşı bu denli kolay hakaret ve ithamlarda bulunulmasına karşı bundan sonra hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanarak yanıt vereceğimizi bilmenizi isteriz.

Nazmi Çoban
Saray Belediye Başkanı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.