Başkan Müjdeyi Verdi: “Kültür Merkezi Hizmete Girecek!”

ABONE OL
Temmuz 29, 2021 13:42
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Saray Belediye Kültür Merkezinin de içinde bulunduğu 6 projeyi 2021 Yılında hizmete sokacaklarını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yayınladığı bültenle 2021 Yılında dev projeler olarak nitelendirdikleri 6 Projeyi hizmete sunacaklarını açıkladı.

Açıklanan 6 dev proje; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Meydan Altı Otopark, Meydan ve Çevresinin Düzenlenmesi, Süleymanpaşa Meydan Düzenlemesi, Çorlu İlçesi Otobüs Terminali, Saray İlçesi Kültür Merkezi, Süleymanpaşa İlçesi Otobüs Terminali ve Hayrabolu İlçesi Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesislerinden oluşuyor.

Yayınlanan bültende Saray Kültür Merkezi’ni yıl sonuna kadar hizmete sunmayı planladıklarını dile getiren Başkan Albayrak, “Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Saray ilçemizde de planladığımız projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Bu anlamda Saray Kültür Merkezimizin inşaatında da sona geldik. Sosyal ve kültürel alanda önemli bir eksikliği giderecek ve gerçekleştirilecek etkinliklerle bölgeye canlılık katacak olan Saray Kültür Merkezimiz tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yer tahsisi Saray Belediyesi tarafından yapılan Saray Kültür Merkezi’nin temeli Mayıs 2018’de atılmış, en geç 2020’de teslim edilmesi gerekirken kurdaki artış ve pandemi koşulları nedeniyle Kültür Merkezi’nin yapımı sekteye uğramıştı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yayınladığı haber bülteni şu şekilde;

BÜYÜK PROJELER BÜYÜKŞEHİR’LE HAYATA GEÇİYOR
BÜYÜKŞEHİR 2021 YILINDA 6 DEV PROJEYİ HİZMETE SUNACAK
İnsan odaklı hizmet anlayışı ile ulaşımdan altyapıya, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında dev projeleri birer birer hizmete sunmaya hazırlanıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Meydan Altı Otopark, Meydan ve Çevresinin Düzenlenmesi, Süleymanpaşa Meydan Düzenlemesi, Çorlu İlçesi Otobüs Terminali, Saray İlçesi Kültür Merkezi, Süleymanpaşa İlçesi Otobüs Terminali ve Hayrabolu İlçesi Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesisleri 2021 yılında vatandaşların hizmetine sunulacak.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI YIL SONUNA DOĞRU HİZMETE AÇILACAK
2021 yılında hizmete sunulacak olan dev projelerin başında gelen ve Tekirdağ’a yaklaşık 100 yıl hizmet verecek şekilde son teknolojik donanımlarıyla birlikte inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında sona gelindi. Hizmet binası, çevre düzenlemesi, yeşil alanları ve kent mobilyaları ile Tekirdağ’ın yeni yaşam ve cazibe merkezi olacak proje yüzde 85 oranında tamamlandı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında sona gelindiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yeni hizmet binamızın açılışını mümkün olan en kısa sürede yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yakışır bir hizmet binası için artık geri sayıma başladık. 11 ilçede önemli çalışmalara imza atan, ilkleri gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binası ile birlikte kurumsallaşmasını tamamlamış olacak. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇORLU VE SÜLEYMANPAŞA OTOBÜS TERMİNALLERİ İLE ULAŞIM ALANINDA ÖNEMLİ BİR HAMLE YAPILACAK
Şehirlerarası ulaşım alanında önemli bir yer tutan ve kentlerin gelişmişlik düzeyine önemli katkılar sağlayan otobüs terminalleri konusunda büyük bir eksikliği gidermeye hazırlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın en yoğun nüfusa sahip ilçelerinden Çorlu ve Süleymanpaşa Otobüs Terminallerini 2021 yılı içerisinde hizmete açmayı hedefliyor. Bu anlamda özellikle Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu tamamlandığı zaman Trakya’nın en büyük otogarı olacak.
Kentin geleceğini planlayarak yatırımlarını şekillendirdiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yatırımlarımızı şekillendirirken, kentsel büyüme ve nüfus artışını da göz önünde bulunduruyoruz. Çorlu Otobüs Terminali’miz de bunun güzel bir örneği. Çalışmalarda sona geldiğimiz bu tesisimiz tamamlandığında Trakya Bölgesi’nin en büyük ve kapsamlı terminali olacak. Çorlu ve Süleymanpaşa Terminallerimizi 2021 yılı sonuna doğru vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Terminallerimizin halkımıza ve ulaşım sektöründe faaliyet gösteren emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANI SON ETAPLA BİRLİKTE TAMAMLANIYOR
Tekirdağ il genelinde vatandaşların nefes alacağı yeni yaşam alanları ve meydanlar ortaya çıkarma konusunda son derece önemli çalışmalara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa İlçesi’nde hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlk 2 etabı tamamlanarak hizmete sunulan meydan düzenleme projesinin içerisinde; restore edilerek kafeterya olarak hizmete sunulacak tarihi eserler, yeşil alanlar, sosyal donatılar, çay bahçeleri ve kent mobilyaları yer alıyor. Trakya’nın en büyük meydanını oluşturduklarını belirten Başkan Albayrak, “Projenin 3. ve son etabı kapsamında yıkımı gerçekleştirilen adanın yerine yapılacak çevre düzenlemelerinin ardından Trakya’nın en büyük meydanı kısa süre içerisinde Tekirdağlıların hizmetine sunulacak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

SARAY KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında hizmete sunacağı 6 dev projeden bir tanesi de Saray İlçesi Kültür Merkezi olacak. Çalışmaların neredeyse tamamlandığı
HAYRABOLU İLÇESİ REKREASYONEL SOSYAL VE SPORTİF TESİSİN YIL SONUNA DOĞRU HİZMETE AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Hayrabolu İlçesi’ne değer ve vatandaşların sosyal hayatına canlılık katacak Katlı Yeraltı Otoparkı ve Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesis projesi de yüzde 57 oranında tamamlandı. Projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Albayrak, “Hayrabolu’ya değer katacak bu projelerimizi en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için tüm ilçelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm hizmetlerimizin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.