Büyükşehir Balıkçılara Destek Olmaya Devam Ediyor

Büyükşehir Balıkçılara Destek Olmaya Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 13, 2022 09:18
Büyükşehir Balıkçılara Destek Olmaya Devam Ediyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve hayvancılığa en fazla destek olan yerel yönetim kurumlarının başında gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küçük ölçekli balıkçılara malzeme desteği vermeye devam ediyor.

Küçük ölçekli balıkçılar, tüm dünyada görülen küresel balıkçılık krizinin ardından Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj nedeni ile en büyük zarar gören grupların başında geliyor. Yaşanan bu zorlu süreçte balıkçılık sektörüne destek olmak için harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa ilçesinde başlattığı ağ ve donatı dağıtımına Şarköy ilçesinde de devam etti.
Şarköy Limanı’nda düzenlenen program kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Şarköy, Hoşköy ve Mürefte Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 42 balıkçıya; 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Kadir Albayrak: “Siz Değerli Balıkçılarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”
Malzeme desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Geçen hafta Süleymanpaşa ilçemizde balıkçılarımıza malzeme desteği sağladık. Bugün ise eşsiz doğal güzelliklere sahip Şarköy ilçemizde siz değerli balıkçılarımızla bir araya geldik. Şarköy denilince akla ilk gelen Marmara Denizi’nin en güzel kıyıları oluyor. Denizlerimizin bize sunduğu zenginlikler var. Deniz mamulleri lezzetli olduğu kadar sağlığa yararı olan değerli besinlerimizdir. Siz değerli balıkçılarımızın ne denli büyük ve özveriyle rızkınızı denizlerden çıkardığınızı biliyoruz. Girdi maliyetlerinin giderek arttığı, vatandaşlarımızın satın alım gücünün azaldığı, su ürünleri pazarının daraldığı böylesine zor bir dönemde küçük ölçekli balıkçılarımıza destek olmak amacıyla malzeme dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Şarköy, Hoşköy ve Mürefte Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 42 balıkçımıza 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Siz değerli balıkçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak su ürünleri alanındaki en önemli hizmetlerimizden biri Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali’dir. Büyük ve modern tesisimizde hal hizmetlerimizi daha iyi koşullarda yürüterek su ürünlerinin daha iyi koşullarda depolanmasını sağlıyor, dağıtım zincirindeki zayiatları azaltıyor ve su ürünlerinin vatandaşlarımıza daha ekonomik fiyatlarla ulaştırılabilmesine imkan sağlıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin siz değerli balıkçılarımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen programa, Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, siyasi parti temsilcileri balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.