Çerkezköy TSO’da İletişim Eğitimi Verildi

Çerkezköy TSO’da İletişim Eğitimi Verildi

ABONE OL
Mart 27, 2019 12:15
Çerkezköy TSO’da İletişim Eğitimi Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Organizasyonel İletişim Eğitimi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen Organizasyonel İletişim Eğitimine konuşmacı olarak katılan Türkan Gürsaç, yoğun bir katılımın yaşandığı eğitim programına “İletişim nedir?” sorusuyla başladı. Gürsaç, iletişimin etki yaratmak, etkileşimi gerçekleştirmek için insanların duygu, düşünce ve bilgileri başka kişi veya kişilere konuşma, yazı veya resim gibi ortak semboller kullanarak paylaşım ve aktarım süreci olduğunu söyledi. Gürsaç, iletişimin iki taraflı bir süreç olduğunu belirterek “İletişim önce sizden başlar. Kurduğunuz cümleler, beden diliniz, ses tonunuz yani kısaca iletişim ilişkileriniz sizin kaderinizi belirler” dedi.

BEDEN DİLİNİZ ÇOK ÖNEMLİ
Zaman kısıtlaması, karşınızdakini görememek, gürültü, kalabalık, aydınlık, karanlık, görsel unsurları kelimelerle anlatma çabası, konuşma veya duyma özrünün iletişimi engelleyebilen unsurlar olduğundan bahseden Gürsaç, “Karşımızdaki insana ne söylediğimiz önemli ancak bunu nasıl söylediğimiz daha önemli” diyerek iletişimde kullanılan beden dili, jest ve mimiklerin söylediklerimiz üzerine etkisine dikkat çekti.

KARŞINIZDAKİ İNSANI MUTLAKA DİNLEYİN
Gürsaç, “İletişimde yaşadığınız engelleri aşmak için mutlaka geri besleme yapmalısınız. Yani karşınızdakini anladığınızdan ve karşınızdakinin de sizi anladığınızdan emin olun. Karşınızdaki kişinin yapısına göre davranış geliştirin. Yani iletişiminizi planlayın. ‘Bu kişiyle niçin iletişim kuruyorum? İletişim kurduğum kişi kim, tanıyor muyum? Mesajım nedir? Ona karşı davranış biçimim nasıl olmalı?’ sorularını sorarak iletişim planınızı düzenleyin. Ve mutlaka ama mutlaka dinleyin” sözlerini kaydetti. Empati ve dinleme becerilerinden de söz eden Gürsaç, karşılıklı soru-cevaplarla eğitimi bitirdi.

ÜCRETSİZ DÜZENLENİYOR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ücretsiz olarak düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.