CHP Saray İlçe Kadın Kollarından Basın Açıklaması

CHP Saray İlçe Kadın Kollarından Basın Açıklaması

ABONE OL
Temmuz 2, 2016 00:14
CHP Saray İlçe Kadın Kollarından Basın Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Saray İlçe Kadın Kolları tarafından “Aile Bütünlüğü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi” ile ilgili kurulan ve kamuoyunda, Boşanma Komisyonu, olarak bilinen komisyonun ile ilgili bir açıklaması yapıldı.

“İNŞALLAH İYİ GÜNLERE DOĞRU GİDECEĞİZ”
CHP Kadın Kolları tarafından Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına İslam aleminin Kadir Gecesini kutlayarak başlayan CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan; Türkiye´nin zor günler geçirdiğini, inşallah iyi günlere doğru gideceklerini ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti; Öncelikle ülkemizin ve insanlığın başı sağ olsun Atatürk Havaalanındaki saldırıda, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu topraklarda her türlü teröre karşı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Terörü bitiremeyenler, gençleri, akademisyenleri, öğrencileri, kadınları kendine düşman görenler, 8 Mart’ta kadınları saçından sürükleyenler, gazetecileri, kadınları hapse atanlar, ama Işid’lileri, Ebu Hanzala’yı tahliye edenler hiç yapılacak iş kalmamış gibi bir de nikâhı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladılar!
Kadını öncelemeyen bu zihniyet, kadınların ve çocukların haklarını yok sayıyor. “Sıcak aile” söylemi altında sosyal hayatı dini referanslara göre dizayn etmeyi kendisine görev ediniyor.

“ONLAR KADINA DÜŞMAN!”
CHP’li kadınlar olarak sormak istiyoruz: Türkiye’nin tek sorunu muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi midir? Nitekim tüm bu olanlar artık bizi şaşırtmıyor!
Onlar hepimize düşman!, Onlar kadına düşman! Onlar laikliğe düşman! Kadınlar nikâh kıydırmak istediklerinde nikâh memuruna mı ulaşamamışlardır?
Kadınların en önemli sorunu evlenme akdinin müftü ve muhtarlar aracılığıyla çözüme kavuşturulmaması mıdır? Kadınlar ölüyorken, öldürülüyorken, tecavüze uğruyorken, yoksulluk içindeyken, borç batağındayken, emekli olamıyorken, çalışma hakları ellerinden alınıyor, yaşama hakları gasp ediliyorken soruyoruz: Medeni kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oldunuz! Kaldı ki müftülerin görev tanımı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu söylem Türkiye’nin tek din esaslı yönetilmesi amacının önemli bir ifadesi, gericiliğe bu topraklarda yer açılması gayretinin bir göstergesidir. Bunun yanında imamlara verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi, medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin ilk adımıdır ve bu yolla sosyal hayatın dini kurallara göre yeniden dizayn edilmesi projesi kuşkusuz ki en fazla kadınları ve kız çocuklarını etkileyecektir. Müftülerin nikâh kıyması; Resmi nikâhın “tercih” haline getirilerek, imam nikâhını tekleştirmeye özendirecek uygulamalara, evlilik yaşının Medeni Kanun yok sayılarak daha düşürülmesine, bunun sonucunda erken yaşta ve zorla evliliklerin daha da artmasına, özellikle küçük yerlerde akraba evliliklerinin fazlalaşmasına, çocuk gelinlerin artmasına,
Kadını kolaylıkla evlendirmeye, eve kapatmaya, gereken yaşta özgür iradesiyle eş seçimini engellemeye, kadınların evlilik, miras ve boşanma gibi hakları açısından güvencesiz bırakılmasına, kadını yok sayarak aile içerisinde sadece bir figüre indirgemeye yol açacak. Aynı zamanda böylesi bir düzenleme inanan ve inanmayan özgürlüğü bakımından tek bir mezhebin din adamlarına verilecek yetki anayasal bir hakkı da ortadan kaldıracaktır.
Kısaca; bu uygulama kadını eşit vatandaşlık haklarından mahrum etme uygulamasıdır.
Bizler bu zihniyeti çok iyi biliyoruz. “Devrim” olarak nitelenen bu söylem, AKP’nin gerici, kadın düşmanı zihniyetinin ve toplumu dini kurallara göre yeniden dizayn etme projesinin bir parçasıdır. Biz tüm bu olanlara artık şaşırmıyoruz! 14 yıldır her gün bir yenisini ekliyorlar! ama alışmayacağız.

“BU ZİHNİYETİN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ!”
Kadını yok sayan, Kadını eve hapseden, Kadını köle yapan bu zihniyetin karşısında dimdik duracağız! Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak kadınlara yönelen her türlü ‘kapatma sistemi’nin, eve hapsetmenin, kadını toplumdan dışlayan her tür uygulamanın karşısında olduğumuzu ve AKP’nin karanlığına karşı aydınlık mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz.
Cumhuriyet’i dişiyle tırnağıyla var etmiş tüm kadınların mücadele azmiyle de direnmeye devam edeceğiz.

KADINLAR DİRENİŞİN ÖN SAFLARINDADIR.
Kadınlar direnişin ön saflarındadır ve biliyoruz ki bugün akp´nin en büyük korkusu direnen, mücadele eden kadınlardır!

0077777

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.