CUMHURİYETİN 92. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYETİN 92. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

ABONE OL
Ekim 30, 2015 13:25
CUMHURİYETİN 92. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin 92, yılı tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah erken saatlerde Kaymakamlık makamında tebrik kabulüyle başladı. Kaymakam Alp Arslan, Garnizon Komutanı Albay Nuri Taştekin, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Emniyet Müdürü Mustafa Kayaoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümü ülken genelinde olduğu gibi Saray’da da coşku ile kutlandı. 28 Ekim Çarşamba günü başlayan kutlama programı 29 Ekim Perşembe Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde devam etti.  Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yıldönümü kutlamaları 29 Ekim Perşembe günü devam etti.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Saray Kaymakamı Alp Arslan tarafından Kaymakamlık makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kutlamalar tebrikat merasiminin ardından Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde devam etti. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde gerçekleştirilen törende Saray Belediyesi tarafından öğrencilere Türk Bayrağı hediye edildi. Saray Kaymakamı Alp Arslan, Garnizon Komutanı Albay Nuri Taştekin ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban vatandaşların, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutlaması ile başlayan programda Türk Bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak için kürsüye gelen  Kaymakam  Alp Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Türk istiklal mücadelesinin başarıya ulaştığının ve yeni Türk devletinin idare şeklinin Cumhuriyet olduğunun bütün dünyaya ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinin yıldönümünü 92. Kez Cumhuriyet bayramı olarak kutluyoruz. Milletimizin en büyük bayramı kutlu olsun.
Türkiye Cumhuriyetinin 92 yıllık öyküsü bir başarı ve uygarlık öyküsüdür. Devletimiz ve milletimiz demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma anlayışından taviz vermeden, Atatürk’ü bilim ve çağdaş akıl içersinde anlayarak geçmişteki başarılarının üzerine yeni başarılar katmak ve uygarlık yolunda hedefe ulaşmak için hızla ilerlemektedir. Türk toplumunu ulus bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetçilikle güçlü bir devletin onurlu, özgürce düşünen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline  devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.
Ülkemiz sahip olduğu yetişmiş genç  nüfusu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri üretim potansiyeli güçlü ordusu ve kahramanlıkları ile dolu tarihi geçmişinden güç alarak emin adımlarla ileriye doğru yürütecektir. Bu hali ile dostlarına güven, hakkında kötü emel besleyenlere korku salmaktadır. Bu günümüzü, bize sağlayan Cumhuriyet ırk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır.

Geçmişimizle yarınlarımız arasındaki en önemli köprüdür ve bu bizi nice bin yılları taşıyacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıldönümünde büyük Türk milletinin bayramını kutluyor, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, şehitlerimizi şükran minnet ve rahmetle anıyorum.”

Kaymakam Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Kırklareli yöresi halk oyunu sergilendi.

Halk oyunu gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. İlkokullar arasından gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Saray Kaymakamı Alp Arslan, ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Garnizon Komutanı Albay Nuri Taştekin, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Nazmi Çoban, afiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan tarafından takdim edildi.


Kutlama programının son kısmı askeri ve okulların geçişine sahne oldu.  Seyirciler tarafından yoğun ilgiyle izlenen geçit töreninde öğrenciler bando takımı eşliğinde protokol önünde geçiş sağlarken, gaziler ve askeri birlikler Harbiye Marşı ile geçişlerini gerçekleştirdiler.  Törenin en heyecanlı kısmını oluşturan geçit töreni vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile takip edildi.
Geçit merasiminin tamamlanmasının ardından kutlama programı sona erdi.

IMG_4932 IMG_4934 IMG_4943 IMG_4953 IMG_5037 IMG_5067 IMG_5090 IMG_5092 IMG_5120 IMG_5127 IMG_5140 IMG_5147

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.