Değişen Bir şey Olmadı

Değişen Bir şey Olmadı

ABONE OL
Ocak 22, 2018 13:25
Değişen Bir şey Olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’da dün gece etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle önlem alınmayan Kiremithane Mevkii yine sele teslim oldu.

Saray’da etkisini gösteren yoğun sağanak yağış nedeniyle Kiremithane Mevkii sular altında kaldı. Geçtiğimiz aylarda yoğun sağanak yağış nedeniyle aynı mevkii üzerinde zırhı personel taşıyıcı (ZPT) aracının dere suyuna kapılmasıyla bir asker şehit olmuştu. Aynı mevkii de 2015 yılında gerçekleşen sel felaketinde mahsur kalan 27 kişi ZPT ile askerler tarafından kurtarılmıştı. 2009 yılında ise yine aynı mevkii de bulunan bir hayvan çiftliği sel felaketinden etkilenip sular altında kalmış ve bir aile sel sularına kapılmıştı. Bir hafta süren arama kurtarma çalışmalarında 2’si çocuk 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

ÖNLEM ALINMADI

Farklı yıllarda yaşanan ve büyük acılara neden olan sel felaketlerine karşı aradan yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen Kiremithane Mevkiinde hiçbir önlem alınmamasıyla birlikte, dün yağan yağış nedeniyle yine ortaya aynı manzara çıktı. Fotoğrafları çektiğimiz esnada TESKİ ekipleri bölgeye gelip incelemelerde bulundu. Ancak yetkililerin gereken önlemleri almadığı takdirde her sağanak yağış olduğunda yine aynı manzaralarla karşılaşılacak.

Fatih Kıray-Tuba Palabıyık

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.