• Saray Haber
  • Saray
  • Enez Kaplan, Yeniköy’ün içinden geçen çevre yolunu meclise taşıdı

Enez Kaplan, Yeniköy’ün içinden geçen çevre yolunu meclise taşıdı

ABONE OL
Mayıs 27, 2021 10:53
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan Yeniköy’e üst geçit yapılması için yazılı soru önergesi verdi.

Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan Saray ilçesi Atatürk Mahallesi (eski adıyla Yeniköy Mahallesi) yerleşim yerinden geçen karayolunun özellikle mesai giriş çıkış saatlerinde Vize ve Saray’ın tüm işçilerinin organize sanayi bölgesine gitmek için kullanıldığını belirtti.
Kaplan, söz konusu tek şeritli karayolu üzerinde yaya ve araç trafiğinin tehlikeli hale geldiğinden, zaman zaman yaralanmalı ve hatta ölümlü kazalara sebep olduğundan bahsetti.Milletvekili Enez Kaplan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına konuyla ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Önlem alınsın, artık kazalar olmasın, insanlarımız ölmesin!..
Kaplan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına, kazaların önlenmesi ve mahalle sakinlerinin taleplerinin yerine getirilmesi açısından Saray/Atatürk Mahallesi (eski adı Yeniköy Mahallesi) içinden geçen karayoluna yaya üst geçidi yapmayı düşünüyor musunuz diye sordu.

Bununla birlikte Atatürk Mahallesi (eski adıyla Yeniköy Mahallesi) içinden geçen karayolunun yerleşim yeri bölgesinde trafik ve uyarı lambalarının olup olmadığını da soran Enez Kaplan yayaların ve araçların gün içinde aktif kullanılan söz konusu karayolunun duble yol olarak yapılması için herhangi bir çalışma yapılması düşünülüyor mu? diye sordu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan’ın yazılı soru önergesi şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ıncı ve 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.

Enez KAPLAN
Tekirdağ Milletvekili
TBMM Kâtip Üyesi

Tekirdağ ili Saray ilçesi Atatürk Mahallesi (eski adıyla Yeniköy Mahallesi) yerleşim bölgesi içerisinden, (Çerkezköy–Saray yolu D-567 Karayolu) tek şeritli karayolu geçmektedir. Bu yolda özellikle mesai giriş çıkış saatlerinde Vize ve Saray’ın tüm işçileri organize sanayi bölgesine gitmek için Atatürk Mahallesi’nden (Yeniköy Mah.) geçmek zorundalar. Bu durum tek şeritli yol üzerinde yaya ve araç trafiğini tehlikeli hale getirmekte hatta zaman zaman ölümlü ve yaralanmalı kazalara sebebiyet vermektedir.

Bu bağlamda;
1-Kazaların önlenmesi ve mahalle sakinlerinin talebinin yerine getirilmesi açısından söz konusu yol üzerine yaya üst geçidi yapmayı düşünüyor musunuz?
2-Saray ilçesi Atatürk mahallesinden (eski adıyla Yeniköy Mahallesi) geçen ve yayalar ile araçların gün içerisinde aktif kullandığı D567 Karayolu’nda trafik lambası ve uyarı levhaları var mıdır? Yok ise yapılması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
3- D-567 Karayolu’nun söz konusu yerleşim yerinde bulunan kısmının duble yol yapılması düşünülüyor mu?

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.