Gölet Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Gölet Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 30, 2015 13:02
Gölet Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Daire Başkanlığının başlattığı hayvan içme suyu göleti yapım çalışmaları devam ediyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı Sinanlı, Servi, Göçerler, Demirler, Bahçeköy ve Yuvalı Mahallerinde gölet yapımlarına devam ederken, daha önceleri yapılmış olan Kurtdere, Karapürçek, Güngörmez ve Çukuryurt Mahallerinde ki göletlerinde iyileştirme ve genişletme çalışmaları devam ediyor.
Hayvan göleti yapım ve iyileştirme projeleri hakkında bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Üyesi Nazmi Duygu, “Tarımsal Daire Başkanlığının başlattığı proje kapsamında yeni hayvan göletleri ve mevcut göletlerin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Şuan iyileştirmesi yapılan göletlerimizde, genişletme çalışmasının yanı sıra göletlerin daha verimli ve faydalı IMG_4888kullanılabilmesi için dip savak ve dolu savak çalışmaları da yapıyoruz, yani göletlerimiz hayvanların içme suyunu karşılamanın yanı sıra bu savaklar sayesinde meralarımızı ve yakın tarlalarımızı da bu göletler sayesinde sulayacağız. Aynı zamanda iyileştirme çalışmaları biten göletlerimizin etrafında peysaj çalışması yapacağız, göletlerin etrafına fidan ekip bu fidanları da göletlerimizden sulayacağız. Burada ki asıl amacımız göletlerimizden birçok şekilde faydalanabilmek. Bu şekilde çalışması biten göletlerimiz hayvanlarımızı, mera ve tarlalarımızı sularken aynı zamanda insanlarımızın buralardan sosyal olarak faydalanmasını sağlamak. Bu göletlerimizde birçok balık türü mevcut insanlar buraları mesire alanı olarak kullanacak ve isteyen olta balıkçılığı yapacak. Bu sayede Mahallerimize sosyal alanlarda kazandırmış olacağız” dedi.
Mahallerdeki meraların iyileştirme çalışmalarının bu kapsamda olduğunu belirten Duygu “Mahallerimizde meralarda kompoze gübreleme çalışmaları yapıyoruz, burada ki amacımız meralarımızdan daha fazla ve kaliteli ot almak” diye ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.