Spora Ayırdığın Zamanı Sağlıktan Geri Kazanırsın

ABONE OL
Ekim 5, 2020 14:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başakşehir Okulları, eğitimdeki başarı grafiğini en yüksek seviyeye çıkartmak için ana derslerin yanı sıra, öğrencileri sosyal etkinliklerle de geleceğe taşımaya devam ediyor.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Ahmet Çakıcı, kendi branş dersinin önemine vurgu yaparak, “Beden eğitimi, bireyin beden ve ruh sağlığının gelişmesi için yapılan hareketlerin bütünüdür. Yapılan son araştırmalara göre Türkiye’de her 3 kişiden birinin obez, 3’te birinin ise kilolu olduğunu anlatan Çakıcı, kalan 3’te birlik kesimin normal kiloya sahip olduğunu söyledi ve sporun önemine vurgu yaptı. Pandemi sürecinde çocuklar uzun süre evden dışarı çıkmayarak hareketsiz kaldı. Uzaktan eğitimin devam etiği bu günlerde çocukları bedenen en çok rahatlatacak derslerin başında Beden Eğitimi ve Spor geldiğini düşünüyoruz. Biz de okul olarak ana derslerin yanı sıra sportif etkinliklerle de öğrencilerimizi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. ”dedi.

Okul öğrencileri daha önce Müzik Öğretmeni Gizem Tuna ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Köse ile yaptığı söyleşiyi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Ahmet Çakıcı ile devam ettirdi. Öğrenciler sordu; Çakıcı merak edilenleri cevapladı.

Kendinizi bize tanıtabilir misiniz?
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeniyim. Mesleğimdeki 16., Başakşehir Okullarındaki 6. yılım… KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksek Okulu bölümünden mezun oldum.

Beden Eğitimi Öğretmenliği dışında başka ne gibi eğitimler aldınız?
Beden Eğitimi Öğretmenliği dışında 7 branştan (Futbol, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Fitness ve Vücut Geliştirme, Gümüş Bröve Cankurtaranlık ve Satranç Antrenörlükleri) antrenörlük diplomalarım var. Ayrıca 6 branştan da (futbol, basketbol, hentbol, voleybol, yüzme, oryantiring) hakemlik diplomalarım var. Bunun dışında Türkiye’de son yıllarda yeni yeni yayılmaya başlayan Eurofit Projesinde Başarı belgem bulunuyor.

Eurofit Projesinden bize biraz bahseder misiniz?
Eurofit Projesini kısaca anlatmam gerekirse; okullardaki öğrencilerin fiziksel uygunluklarını değerlendirme ve (çocuklara 10 adet test uygulanıyor) onları çeşitli branşlara yönlendirme diyebiliriz. Avrupa da fiziksel uygunluk ile ilgili çalışmalar 1950’li yıllarda başlamıştır. Ülkemizde ise okullarda ilk fiziksel uygunluk testleri 2016 yılında uygulanmaya başlandı. Beden eğitimi ve spor dersi öğretmelerinin gözetimiyle yürütülen uygulamada, mekik, şınav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümü değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.