Uzay Terapi Optimed Hastanesinde uygulanmaya başladı

ABONE OL
Temmuz 13, 2021 12:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzay Terapi, Optimed Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde uygulanmaya başladı.

Kurulduğu 2007 yılından bu yana teknolojik gelişmeler ışığında hastalarına sağlık hizmeti sunan Optimed Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde Uzay Terapi uygulamasını hayata geçirmeye başladı.

Uzay terapi, diğer bir adıyla süit terapi; fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında, son yıllarda yaygınlaşan ve geliştirilerek kullanılan bir tedavi metodudur. Özellikle pediatrik alanda, spina bifida, serebral palsi, motor gelişim geriliği gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca, bazı sendromlara bağlı olarak duysal problemlerin tedavisinde de duyu terapisi amacıyla kullanılabilir. Uzay terapide, çocuğa giydirilen kemere, elastik halatlar tutturularak, zayıf kaslar üzerindeki yer çekiminin, negatif etkisi azaltılmaya çalışılır. Bu şekilde, aktif harekete yardımcı olunur. Fizyoterapist eşliğinde, ayakta durma, yürüme gibi aktivitelerle, ağırlık aktarma ve de denge egzersizleri çalışılır.

Tedavide istenen hareketlerin ortaya çıkarılması, istenmeyen reflekslerin azaltılması amaçlanır. Bu şekilde, doğru hareket paternleri oluşturulur. Ayna karşısında yapılan çalışmalarda, çocuk üzerinde pozitif bir öğrenme gerçekleşir ve bu sayede, maksimum geri bildirim alınır. Uzay terapi, duyu bütünleme aletleriyle, kombine edilebilir. Erken dönemde, motor gelişiminin kazanılmasına yönelik çalışmalara da olanak sağlar.
Güncel tedavi tekniklerini hastalarına sunarak iyileşme süreçlerini en iyi şekilde tamamlamalarına yardımcı olan Optimed Hastanesi, sağlık alanında hayata geçirdiği yeni nesil uygulamalarla hizmet vermeye devam ediyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.