Devrimci Demokrat Hareket Grubu CHP’de Ön Seçim İstedi

ABONE OL
Eylül 25, 2018 09:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Devrimci Demokrat Hareket Grubu yerel seçimlerde ön seçim yapılması için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Devrimci Demokrat Hareket Grubu üyeleri yerel seçimler öncesinde parti içinde belediye başkan adaylığı için ön seçim yapılması adına Pazartesi günü saat 19.00’da Belediye Konferans salonunda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını grup adına Şahsine Şahin Gürcüoğu gerçekleştirdi. Gürcüoğlu, “Geçtiğimiz pazar günü Süleymanpaşa ilçemizde devrimci demokrat hareket olarak başlattığımız önseçim talebimize ilişkin çalışmamızı Saray ilçemizde de sürdürmek ve yaygınlaştırmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemde Cumhuriyet Halk Parti’sinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlık ve tüm yönetim kadrolarına, meclis üyelikleri de dahil olmak üzere yapacağı aday tespit yöntemini önemsiyoruz. Çünkü; yaşamakta olduğumuz tüm sıkıntıların sorumlusu öncelikle Başkanlık sistemi olarak tanımlanan yeni yönetim biçimi ve siyasi iktidarın yönetim tarzı olduğunu biliyoruz. Bu yönetim anlayışı karşısında ağır yaşam koşulları altında ezilen halkımızın bir nebze de olsun soluk alabileceği liman, kabul edilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisidir.
Bu nedenledir ki bizler devrimciliğin ve demokratlığın sorumlulukları gereğince durumdan vazife çıkartarak siyasi başarıların ön koşulu olan ön seçim mekanizmasının CHP’de hayata geçirilerek ilimizdeki yerel iktidarlarımızı devam ettirmeliyiz” dedi.

“CHP TABANI GELİNEN BU NOKTADAN RAHATSIZ”
CHP tabanının yaşanan üst düzey çekişmelerden son derece rahatsız olduğunu belirten Gürcüoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri adayların belirlenmesi sürecine mutlaka katılmalıdır. Genel merkezimizin ve de onların alt birimleri olan örgütlerin “Ben seçerim, ben atarım sizde oy verirsiniz” mantığından uzaklaşılarak, demokratik katılımcı bir siyesi ortam hazırlanmalıdır. Böyle bir ortam yerel seçim sonuçları için çok önemli ve zaruridir. Cumhuriyet Halk Partisi tabanı, üyeleri yaşanan üst düzey tartışmalardan son derece rahatsızdır. Umutları her kesim tarafından bilinen nedenlerden dolayı azalmıştır. Bu durumu kurtarmak, düzeltmek öncelikle genel merkezimiz ve de ilimizde ki örgüt yöneticilerinin işleri olmalıdır. Tam da bu noktada tabanı umutlandıracak ve tekrardan partisine sarılmasını sağlayacak olan bizler zor bir görev üstlendik. Ya başarılı olup yönetimleri tekrardan kazanacağız ya da doğabilecek sonuçlara beraber üzüleceğiz. Bedelini hep beraber ödeyeceğiz. Ancak bilinmelidir ki, doğabilecek tüm sonuçların hesabı üst yönetim kadrolarına yüklenecektir.

“CHP SADECE MEVCUT YÖNETİCİLERDEN İBARET DEĞİLDİR”
Bizler CHP devrimci demokrat bir anlayış çerçevesinde parti içi demokrasinin temeli, parti yönetimine üyelerin katılımı esasını kabul ederek, bir araya geldik ve uyarılarımızı yapıyoruz. Bu toplantıyı siyasi olarak ete kemiğe büründürmek için bugün Çorlu’da parti içi demokrasi gereği olan talebimizi imzaya açıyoruz. Tekirdağ genelinde başlattığımız imza kampanyası süreci sonunda toplanan imzaları yetkili kurumlara ileteceğiz ve tüm süreci takip edeceğiz. Ayrıca ilimizin diğer ilçelerinde de imza kampanyamızı yaygınlaştıracağız. Gerektiğinde basına da bilgi verilerek, bu konuda davetler yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sadece mevcut yöneticilerden ibaret değildir. Bura da bulunan veya bulunmayan deneyimli partililerimizin, sivil toplum örgütü üye ve temsilcilerinin önerilerine ve siyasi katkılarına da ihtiyaç bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisinin ilimizde başarılarının devam etmesi; hiç kimsenin yok sayılması, herkesin her düşüncenin önemsenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.