• Saray Haber
  • Gündem
  • Lütfü Türkkan; ” İYİ Parti’yi solüsyon olarak kullandırmayız”

Lütfü Türkkan; ” İYİ Parti’yi solüsyon olarak kullandırmayız”

ABONE OL
Eylül 20, 2018 16:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Saray İlçe Teşkilatını ziyaret eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, yerel seçimlerde İYİ Parti’nin hiçbir partiyle ittifaka girmeyeceğini ve İYİ Parti’yi solüyon olarak kullandırmayacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği “Lider Kervanı” programı kapsamında İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Disiplin Kurulu üyesi Ethem Baykan, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Akkaya, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin ve beraberindeki partililer İYİ Parti Saray İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, “Tekirdağ’da artık milletvekilimiz var. Daha büyük başarılara imza atmak için gördüğünüz gibi arkadaşlarımız hırslı ve inançlı. Sizi burada ağırlamaktan onur duyuyoruz, siz aynı zamanda hemşerimizsiniz geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

“VATAN KONUSUNDA HASSASİYETLERİMİZ ÇOK FAZLA”
Kendinin Trakyalı olduğunu ve Büyükyocalı Mahallesinde çiftçilik yaptığını belirten Türkkan, “Trakyalı olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Bizler vatan kaybetmiş ailelerin çocuklarıyız. %80’nimiz muhaciriz ya Bulgaristan’dan gelmişiz ya Yunanistan’dan gelmişiz. Vatan konusunda hassasiyetlerimiz çok fazla. Dolayısıyla burada benimle aynı hassasiyeti taşıyan ailelerin çocuklarıyla birlikte olmaktan çok mutluyum. Büyükyoncalı’da çiftçilik yapıyorum, hatta yapmaya çalışıyorum. Saray’ın 25 sene evvel ki halini biliyorum. Sanayinin gelişmesiyle birlikte Kapaklı ciddi anlamda gelişme kaydetmiş. Kapaklı’da artık yerde kalmamış gelişme bu tarafa doğru geliyor. Bu gelişme doğrumu olur bilmiyorum. Gelişmeyle beraber göçte geliyor. Göçün olumlu tarafları da var, olumsuz tarafları da var. Sosyal ve kültürel değişimi de beraberinde getiriyor” dedi.

“VATANDAŞIN ELİNİ TUTACAK BİRİSİNE İHTİYACI VAR”
Konuşmasında seçimlere de değinen Türkkan, “Seçimler bir partinin düğün telaşına benzer. Düğünde bütün gücünüzü harcarsınız, ekonomik gücünüzü harcarsınız, beden gücünüzü harcarsınız düğün bittikten sonra damat evi de gelin evi de şöyle bir yorulur. Kenara çekilir bir rehavet çöker. Seçim dönemini de bu rehavet havasına benzetiyorum. Bu gezinin amacı da bu rehavet havasını dağıtıp motivasyon sağlamak.Yerel seçimlere 5 ay var uzun bir uzun zaman dilimi ama biz sadece yerel seçimler değil artık İYİ Parti olarak sokağa çıkma ve kendi özgüveni ile İYİ Partiyi anlatma dönemi geldiğini düşünüyorum. Özellikle bu ekonomik sıkıntıların had safhaya geldiği bu dönemde vatandaşın elini tutacak birisine ihtiyacı var. Biz buradayız diyecek birisine ihtiyacı var.

“AK PARTİLİLERİN HEPSİ DE İHALE ZENGİNİ DEĞİL”
Ekonomik sıkıntılarla bunalmış vatandaşın yanında İYİ Partililerin bulunması onlara motivasyon verecektir. İYİ Parti zaten vatandaşın umutlarından doğan bir parti. Bu umutları yeşil tutmak ta bizim elimizde, sizlerin elinde. Biz buraya geleceğiz, siz sokağa gideceksiniz, siz evlere gideceksiniz. Bu ekonomik krizden ciddi anlamda müşteki olan Ak Parti seçmeni var. Yani Ak Partililerin hepsi zengin değil. Ak Partililerin hepsi de ihale zengini değil. Ak Partililerin hepsi de ihale almıyor. Netice itibari ile bu ekonomik krizden bütün toplumun diğer katmaları gibi Ak partiye oy verenlerde bu işten müşteki. Daha da müşteki olacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi ile de söyleyeceğim şu; İyi yönetilmeyen bir Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ve ondan sonra iyi yönetilmeyen bir son var CHP’de. Muharrem İnce’yi destekleyenler Kemal Kılıçdaroğlu’na kızıyorlar neden kongre yapmadın diye, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler Muharrem İnce’ye diyorlar hani sen aday olmayacaktın niye imza topladın diye. Orada ki bu kaçısın AK Parti de ki bu dağılmanın yegane gideceği yer mutlaka ve mutlaka İYİ Partidir. Bizler buradayız vatandaşın umudu olan tek parti biziz. Türkiye’nin umudu olan tek parti bizi. Türkiye’nin umudu olan genel başkanın başında bulunduğu bir partinin mensuplarıyız” dedi.

“SENİN ÇİFTÇİYE VERDİĞİN PARAYLA ÇİFTÇİ MİAMİ’DE EV ALMAYACAK”
Türkiye’de tarımın bitme noktasına geldiğini de belirten Türkkan, “Türkiye’de tarım 15 senedir ciddi anlamda kan kaybediyor. Türkiye kendi kendine yetmek zorunda olan bir ülke. Ak Parti tarım ürünlerini dünya fiyatları ile kıyaslıyor, bu büyük bir yanlış. Siz tarım ürünlerinin fiyatlarını dünya fiyatları ile kıyaslıyorsunuz, girdi fiyatlarını da kıyaslamak zorundasınız. Türk Çiftçisi 6 TL’ye mazot alırken, ABD çiftçisi 2 lira mazot alıyor ve üstüne devlet ona yüzde 50 sübvansiyon uyguluyor. Sende mazotu çiftçiye 2 TL’ye ver, yüzde 50 sübvansiyon uygula ondan sonra dünya fiyatları ile kıyasla. Benim harcama kalemlerine Türkiye fiyatı, satarken dünya fiyatı. Bunu kurnazlık olarak zannettiler. Sübvansiyon devlete zarar vermez. Senin çiftçiye verdiğin parayla çiftçi Miami’de ev almayacak. Bu parayı yine ülke içinde harcayacak. Harcadığı andan itibaren devlet olarak yüzde 30’nu vergi diye geri alıyorsun zaten. Yanlış tarım politikaları nedeniyle bugün çiftçi toprağını ekemez hale gelmiştir. Devlet öncelikli olarak çiftçinin toprağını ekmesini devam ettirmelidir. Çiftçi toprağını ekmezse, birincisi Türkiye açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Bugün böyle bir sürece doğru gidiyoruz. İkinci ise ekilmeyen toprak sosyal problemlere neden olur. Anadolu’dan göç eden vatandaş çiftçilikle geçinebilse, buralara gelip asgari ücrete fabrikalarda çalışmaz. Sen köylüye, çiftçiye destek olmazsan göç kaçınılmaz hale gelir ve Türkiye nüfusunun yüzde 25’i İstanbul’a yığılır. Böyle ucube bir sistem olabilir mi? Ama bunlar halen dünya fiyatları deyip duruyorlar” dedi.

“İYİ PARTİ’Yİ SOLÜSYON OLARAK KULLANDIRMAYIZ”
Basın mensuplarının sorduğu ittifak söylentilerine de açıklık getiren Türkkan, “Yerel seçimlerde İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girecek. İttifak yok. CHP veya Ak Parti Belediye kaybedecek diye İyi Parti’yi solüsyon olarak kullandırmayız. Her ikisinin eridiği bir süreçte kaybolan oyları CHP ve Ak Parti’ye yönlendirme niyetinde değiliz. İkisi de erisinler, daha beter olsunlar diye bakıyoruz” dedi.

Türkkan’ın açıklamalarının ardından ziyaret partililerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.