Altın İplik Fabrikasında İşçi Eylemi

ABONE OL
Mart 13, 2019 10:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çerkezköy ilçesinde kurulu bulunan Altın İplik fabrikasında çalışan işçiler yemekhaneyi terk etmeme eylemi başlattı.

Çerkezköy OSB Altın İplik fabrikasında ücretlerin düzensiz ödenmesi üzerine işçiler, iş bırakarak eyleme geçti. Ücretlerin bir an önce ödenmesini isteyen işçiler, “Eylemimiz, taleplerimiz karşılanıncaya kadar devam edecek” dedi.
İşçiler bir süredir aylık ödenmesi gereken ücretlerinin parça parça taksitlerle ödendiğini belirttiler. İşçiler, ücretlerinin önce 4 taksitle sonra 2 taksitle daha sonra ise 3 taksitle ödenmeye başladığını ifade ettiler.
Bir kadın işçi: “Çocuklarının okul ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını, geçen aya ait ücretinin henüz sadece 4/1’inin ödendiğini, bu duruma artık dayanabilecek gücünün kalmadığını” belirtti.

Teksif sendikasının örgütlü olduğu fabrikada işverenin sendikayı muhatap almayı kabul etmediği öğrenildi. Sendika yetkililerinin verdiği bilgiye göre; işveren, sendikanın yetki belgesine itiraz etmiş ancak mahkeme itirazı kabul etmeyerek sendikayı haklı bulmuştu.
Patronun ekonomik krizi bahane olarak kullandığını belirten işçiler, ödenmeyen ücretlerini alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.