Başkan Aksoy uyardı! “Son Gün 31 Ağustos”

ABONE OL
Ocak 31, 2020 10:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Emlakçılar Derneği Başkanı Erdinç Aksoy, taşınmaz ticaretiyle iştigal eden tacir ile esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için alması gereken yetki belgesinde son tarihin 31 Ağustos 2020 olduğunu söyledi.

“SEVİYE 5 BELGESİ ALMAK ZORUNLU OLACAK”
Saray Emlakçılar Derneği, Cuma günü Filiz Et Mangal’da düzenlediği kahvaltı programında yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 2020 Yılında emlak sektörünün geleceği hakkında istişarelerin yapıldığı programda konuşan Dernek Başkanı Erdinç Aksoy, 05 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin emlakçılık sektörüne önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Aksoy,” Yönetmelik önemli bir meslek olan emlakçılığa profesyonel kimlik kazandıracak. 5 Haziran 2018’de Taşınmaz Yönetmeliği çıktı. Yönetmeliğin içerisinde öncelikli olarak üç ana konu var. Bundan sonra emlakçılık yapacak kişilerin lise mezunu olmaları, seviye 5 belgesi almaları zorunlu. Ayrıca 30 metrekare üzerinde yer tutma zorunluluğu var. Bunun yanında emlakçılık mesleğinden başka hiçbir meslek yapamayacaklar” diye konuştu.

“SON GÜN 31 AĞUSTOS”
Belge için son günün 05 Aralık 2019 olduğunu ama sürenin 31 Ağustos 2020 tarihine uzatıldığını belirten Başkan Aksoy, yetki belgesi almayan üyelerinin biran önce eksikliklerini tamamlayarak yetki belegelerini almaları için uyarıda bulundu. Başkan Aksoy, “Yetki belgesi için son tarih 31 Ağustos’tur. Bugüne kadar yetki belgesi almayanlar, 31 Ağustos’a kadar eksikliklerini tamamlamazlarsa emlakçılık yapamayacaklar. Bu yönetmelikle birlikte mesleğe çeki düzen geliyor. Artık önüne gelen emlakçılık yapamayacak. işlem yapmak için tapu dairesine giden meslektaşlarımız yetki belgelerini ibraz etmeleri gerekecek. Meslekte sıkıntılar vardı. Güvenilirlik daha da önemli olacak artık. Vergisini veren, işini hakkı ve hukukuyla yapan işinin hakkını veren emlakçı arkadaşlarımızın meslek itibarı bir nebze de olsa yerine gelecek ve ayakçı diye tabir edilen kişilerin yaşattığı mağduriyetlerin de önüne geçilecek. Yeni yönetmelikle birlikte sektör yeniden güven kazanacaktır. Bu yönetmelik bizim için çok önemliydi. Bu mesleği yapanlar bu belgeyi alsınlar. Biz hiçbir arkadaşımızın mağduriyet yaşamasını istemeyiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.