• Saray Haber
  • Saray
  • Başkan Özen, “Kısıtlama tedbirleri en çok esnafımıza sıkıntı veriyor”

Başkan Özen, “Kısıtlama tedbirleri en çok esnafımıza sıkıntı veriyor”

ABONE OL
Kasım 20, 2020 10:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Özen korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamaların en çok esnafa zarar verdiğini, esnafa acilen destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Kapanan esnafa ve yanında çalışanlara nakdi yardım yapılması gerektiğini söyleyen Başkanı Özen, “Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşadı. Kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek kesim yine esnaftır. Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz tedbirlere evet ancak bizim halimiz ne olacak. Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşadı.

Kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf özellikle Kahveci, Lokantacı, Kafeteryacı esnafı olacaktır. Alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir. Yeni alınan kararlarda olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Hiç zaman kaybetmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi, yardım yapılmalıdır. Kira yardımının yanı sıra elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım yapılmalı. Esnaf ve sanatkarlar kapalı oldukları bu dönemde SSK, Bağkur ve vergi ödemelerinde muaf tutulmalıdır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.