Derya Filiz: “Özgürce yaşamak en doğal hakkımızdır”

ABONE OL
Kasım 25, 2020 10:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Saray İlçe Teşkilatı “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

İYİ Parti Saray İlçe Teşkilatı adına basın açıklamasını yapan Parti Sekreteri Derya Filiz, “Biz kadınlar bu toplumda özgürce yaşamak ve yaşam koşullarında var olmak en doğal hakkımızdır” dedi.

Parti Sekreteri Derya Filiz’in açıklaması şu şekilde;
Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak üzere, Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olarak kabul edildi. Bu sebep ister kamuda ister özel hayatta meydana gelen fiziksel, cinsel, sözlü ya da psikolojik olarak oluşan ızdırap veren veya verebilecek cinsiyete dayanan tehdit etme zorlama dayak tehdit etme zorlama dayak veya keyfi olarak eylemlerde bulunan özgürlükten yoksun bırakmaktır. Türkiye’de pek çok kadının dövülme, dışlanma ya da ölüm korkusuyla kendilerini ifade etmekten çekinen bildiğimiz bilmediğimiz kadınlarımız var. Bu durumları yaşamamak için bir kez daha eğitimin her koşulda şart olduğunu ve bireylerin iyi bir şekilde eğitim almalarının gerekli olduğunu görmekteyiz. Türkiye’de kadın cinayetleri yıllar geçtikçe artış göstermektedir. Geçen yıl 2019 yılında 474 kadınımız caniler tarafından canice katledilmiştir. Artık kadınlarımıza şiddetin önlenmesine karşı bu yüzden İstanbul sözleşmesini kabul olmasını ve en iyi şekilde uygulanmasını temenni ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ey Kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselme layıksın” diyerek kadınlarımızın el üstünde tutulmasını istemiştir. Biz kadınlar bu toplumda özgürce yaşamak ve yaşam koşullarında var olmak en doğal hakkımızdır. Bu hakkı elimizden almaya kimsenin hakkı değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.