Elektrik kesintisi bezdirdi!

ABONE OL
Haziran 5, 2018 13:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TREDAŞ’ın yaptığı programlı ve programsız kesintiler vatandaşı bezdirdi. Sıklıkla planlı, plansız elektrik kesintisi uygulanırken, vatandaşlar plansız yaşanan kesintilerden dolayı mağduriyet yaşıyor.

“GÖK GÜRLÜYOR ELEKTRİK GİDİYOR”
Pazartesi günü gök gürültüsünün ardından kesilen elektrikler vatandaşların tepkisine neden oldu. Yılardır planlı, plansız bakım çalışmalarıyla halkı canından bezdiren TREDAŞ için vatandaşlar, “Bu kadar bakım ve onarım yapılıyor ancak buna rağmen hâlâ programsız kesintiler de yaşanıyor. Bu ani elektrik kesintilerinden ötürü de elektrikli cihazlarımız zarar görüyor. Yıllardır TREDAŞ bizleri planlı, plansız elektrik kesintileri ile mağdur etti. Gök gürültüsünde bile elektriklerimiz gidiyor, demek ki TREDAŞ’ın bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hiç bir işe yaramamış. Artık yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“ÖNERGE VAR ÇÖZÜM YOK”
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Tekirdağ’da vatandaşları sıkıntıya sokan TREDAŞ uygulamalarını 2013 yılında Meclis’e taşımıştı. Yüceer, özelleştirmenin üzerinden bir yıl bile geçmeden sürekli elektrik kesintileri ve bakımsızlık nedeniyle patlayan trafolarla anılan TREDAŞ’ın keyfi uygulamalarına ne zaman son verileceğini dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a önergeyle sormuş ve 2016 Yılında da uzun soluklu elektrik kesintileri ve bakım, onarım çalışmalarının neden kış günlerinde yapıldığı ile ilgili önerge vermişti. 2016 Yılında ise CHP Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu köylerde yaşanan elektrik kesintilerini meclis gündemine taşımış, Arızalara zamanında müdahale edilmemesinin nedeni olarak AK Parti’nin özelleştirme politikalarını ve küçük ilçelerden işletme şefliklerinin kaldırılmasını göstermişti.

“MÜKEMMELLİKTE YETKİNLİK BELGESİ VERİLDİ”
Öte yandan Mayıs ayında Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ)’a Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından “Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Mükemmellikte Yetkinlik” belgesi verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.