Esnaf kredisi almanın şartları değişti

ABONE OL
Aralık 19, 2019 17:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, kooperatif kredilerinde uygulamalarda değişikliklere gidildiğini aktardı.

Başkan Özen, Çarşamba günü 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yerel basın mensuplarıyla buluştuğu kahvaltı programında Kredi kooperatifleri kefaletiyle Halk Bankası’nca kullandırılan kredilerde, yürütülen çalışmalar neticesinde uygulamalardaki değişiklikleri açıkladı.
Daha önce, kooperatif kefaletiyle kredi kullanacak esnaf ve sanatkârlardan 6 Aylık faaliyet geçmişi arandığını belirten Özen, ‘Bu düzenleme yeniden gözden geçirilerek kredi talep eden esnaf ve sanatkârın en az 1 Yıl faaliyet geçmişinin bulunması, ancak ulaştırma meslek kolunda faaliyet gösteren taksici, servisçi, minibüsçü esnaf ve sanatkâr için bu sürenin aranmaması şartı gelmiştir’ ifadelerini kullandı.

FAİZ ORANI YÜZDE 8’E YÜKSELDİ
1 Mayıs 2019 tarihi itibariyle kredi faiz oranlarının tüm kredi türleri için bir yıla kadar vadeli kredilerde yüzde 7, daha uzun vadeli kredilerde yüzde 8 olarak belirlenmiş olduğunu, bu faiz oranlarının yeni açılan krediler için uygulanacağını kaydeden Özen, ‘6 aylık kredi vadesi ve 5 yılda geri ödeme imkânı kalkmıştır. Bunun yerine aylık ve 3 aylık dönemlerde, maksimum 4 yıl vade ile 200 bin lira limitine kadar kredi işlemlerimiz devam etmektedir’ diye konuştu.
Başkan Özen, ayrıca kredi borcu bitmeden esnaflık faaliyetini sonlandırma durumunda ki esnafın yeni düzenleme ile kredi bakiyesinin defaten veya standart banka faiz oranları üzerinden ödemeleri gerekeceğini belirtti. Özen, konuşmasının devamında mevcut kredisi bulunup tekrar kredi kullanacak esnafların yeni uygulama ile, kullanılacak kredi tutarına mevcut kredi bakiyesi eklenerek, yeni kredi kullandırılacak ve kullandırılan yeni krediden, eski kredi bakiyesi tahsil edileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.