HALK TOPLANTILARININ 2’İNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ABONE OL
Mart 17, 2020 10:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediyesi Halk Toplantılarının ikincisi Çarşamba günü Saray Belediyesi Konferans salonunda yoğum katılımla gerçekleştirildi.

Çarşamba günü saat 14.00’da başlayan halk toplantısılarının ikincisi, birinci toplantıda katılımın iyi duyurulmadığı için az olduğu iddiası üzerine günler öncesinden sosyal medya, mesaj ve ilan yoluyla duyuruldu. Katılımın beklenilen seviyede olduğu halk toplantısına Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in yanı sıra daire amirleri de hazır bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Erkiş, “Geçen hafta adımını attığımız Halk Meclislerinin ikinci pratiğindeyiz. Kamuoyunda özel olmayan arzların yapıldığı bir meclis olsun istiyoruz. Türkiye’de Belediyelerde nadiren uygulanan bir egzersiz. Burası sizden aldığımız yetki karşısında geldiğimiz noktalarda kendimizi hiç unutmayarak, yetkinin kararının iktidarın sahibinin her daim siz olduğunu hatırlatılması bakımından demokratik bir anlam içeriyor. Sosyal doku haritası ilk 3 ay içinde çıkarılacaktı. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ancak ilk 3 ay içerisinde sosyal doku haritasını çıkaramadık. İki haftada bir olmazsa ayda 1 muhtarlarımızla görüşme sağlanacaktı ve onlarla ilişkili kıldığım meclis üzerinden ayaklarına gitmek suretiyle bilgi verilecekti. Bu da henüz olamadı. Kurumsal yapılarda bir anda bu işlere sahip olmak kolay değil. Dolayısıyla o taahhüt bundan sonra yerine getirilecek. Aleniyeti ortaya koyuyoruz biz. Her şeyi başarabilen, ilk 3 ay itibariyle çok muvaffak olmuş bir Belediye olmadığımızı kendi beyanlarımla da açıkça ortaya koydum. İşi öğrenme sürecindeyiz. İlk önceliğimiz dürüstlük. Dürüstlük konusunda hiçbir endişeye mahal vermiyoruz. Açıklığımız ve kendimize güvenimiz buradan geliyor. Ancak ne kadar basiretli davrandık, ne kadar yol aldık bu tartışmaya açıktır. Bu konuda da eleştiri olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim belediyelerimizde hiçbir işçi işten çıkarılmayacak” diye gerçekleştirdiği konuşmayı hatırlatılan Günal Yılmaz, Belediyeden kaç kişinin çıkarıldığı sorusunu yönelitirken, Başkan Erkiş kendisinden başka kimseyi çıkarmadığını ve kendisinin belediyede çalıştığını çok sonradan fark ettiğini belirtti ve istihdam konusunda işe alınan personel ile ilgili ”Kendi ekibimi oluşturdum” diye cevap verdi. Seyyar satıcılar ile ilgili parklar ve ana caddelerin düzene sokulması ile ilgili sorulara Başkan Erkiş, “Kent meydanları ile anılır. Seyyar satıcıları uyardık. Temmuz ortasına varmadan seyyar satıcılarımız bulunmayacak. Göz yumulmayacak. 18.00 – 00.00 arası trafiğe kapatmayı düşünüyoruz. trafik ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz ” dedi.
Emekli Öğretmen Cevdet Aktaş, termal su ihalesinin şeffaf yapılmadığını söyleyerek “Geçmiş dönemki belediye yönetiminin hesabı sorulsun. Eğer belediye dava açmaz ise ben dava açacağım” diye konuştu. Aktaş’ın geçmişte yaşadığı anılarını anlatması üzerine bazı katılımcılar tepki gösterip salondan ayrıldılar. Bir vatandaş tarafından Bağlar mevkiinde su sorunu gündeme getirildi. ” Bağlara gir ağla çık ağla.” diyerek su sorununun çözümü istendi. Pazarcık Mahallesi’ndeki yolların yapılması talep edildi.

Büyükyoncalı konusunda gündeme gelen İmar konusunda hakkında bir komisyon aracılığıyla Valiliğe ve İl Tarım Müdürlüğüne gidileceğini ve görüşlerin alınacağını belirten Erkiş, gazetemizin defalarca gündeme getirdiği Bağlar Mevkiindeki su sorununu ilk defa duyduğunu belirtti. Halk Pazarı konusunda bilgi veren Erkiş sözü Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği Sunay İmük’e bırakırken, İmük, direk sisteminin kurulacağını bu yolla pazarda bir rahatlama sağlanacağını ve ayrıca tuvalet sorunu hakkında da Belediyenin kendilerine yardımcı olduğunu ve Saray Belediyesi ile çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.