• Saray Haber
  • Saray
  • Karpat: “Kadınlar Hayatın Her Alanında El Üstünde Tutulması Gerekmektedir”

Karpat: “Kadınlar Hayatın Her Alanında El Üstünde Tutulması Gerekmektedir”

ABONE OL
Mart 8, 2021 10:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında Türkiye’de kadına bakış açısının değişmesi gerektiğini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünzile Karpat; “Üstlendiği misyonla toplumsal yapının demokratik temellerinin yükünü çeken kadınların, hayatın her alanında el üstünde tutulması gerekmektedir. Sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar; huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınlarımızın hak ettiği saygınlık ve değeri göreceği günlerin çok yakın olduğuna inancım tam. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede her türlü şiddetin önlenmesi için yapılan yasaların ve bu yasaların uygulanmasının önemi kadar, öncelikle ülkemizde kadına bakış açısının da değişmesi gerektiğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlarımıza uygulanan şiddetin her türünü kınıyor, cinsiyet ayrımcılığı olmayan, şiddet olmayan, kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta daha çok yer aldığı bir dünya hak ettiğini bu vesile ile bir kez daha dile getiriyoruz. Bu vesile ile her şeyin en güzeline layık olan tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kent Konseyi Kadın Meclisimiz adına kutluyor, Saygılar sunuyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.