Saray’da “Arabasız Gün” etkinliği gerçekleştirilecek

ABONE OL
Eylül 20, 2023 08:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Saray Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 23 Eylül Cumartesi günü “Arabasız Gün Etkinliği” gerçekleştirecek.

Saray Belediyesi’nin Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) çalışmaları devam ediyor. 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Saray Belediyesi, 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da Hasan Ergen Parkı’ndan başlayarak Edirköy Korusu’nda sona erecek bisiklet turu ve yürüyüş düzenlenecek.
FARKINDALIK İÇİN ARABASIZ GÜN
Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası, 2002 yılından bu yana düzenli olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa kıtasındaki yerel yönetimler ve paydaş kuruluşlarca kutlanıyor. Hafta boyunca, karbon emisyonunun azaltılması ve hava kalitesinin artırılması amacıyla çevre dostu ulaşım yöntemlerinden bisiklet sürmek ve yürüyüş yapmak teşvik ediliyor. Etkinliğin ana yürütücüleri olan yerel yönetimler, şehir merkezlerinde motorlu taşıt trafiğinin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin teşviki ve mevcut sistemlerin çevresel etkilerine ilişkin farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.
SARAY BELEDİYESİ’NDEN ARABASIZ GÜN ETKİNLİĞİNE DAVET
Konuyla ilgili Saray Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine Saray Belediyesi olarak biz de katılıyoruz. 23 Eylül 2023 Cumartesi günü, 14.30-17.00 saatleri aralığında düzenleyeceğimiz ‘Arabasız Gün’ etkinliğinde bisikletlerimizle ve yürüyerek Hasan Ergen Parkı’ndan Edirköy Korusu’na hareket ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.