Saray’da Doktorlardan Basın Açıklaması

ABONE OL
Haziran 1, 2015 21:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op.Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesi ile ilgili Saray Devlet  Hastanesi’nde basın açılması düzenlendi.

Saray Devlet Hastanesi  bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

“Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” diyen Başhekim Op.Dr. Levent Alper, açıklamasına şu şekilde devam etti. “Ülkemizin yarınlarına daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve herşeyden önce sürdürebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz.

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “Sağlık ve şiddet” kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

Bizlere güvendiniz, okuttunuz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler debu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz.

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olmayacaktır.

Şifa sunan ellerin sahipleri, hergün yastığa başını koyarken sağlığımız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.

Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumu sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki ;  Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor.

Ve 1 Haziran 2015 Pazartesi sabahı 09:00 – 09:15 saatleri arasında hastanelerimizden yükselen sese kulak vermeye çağırıyor.

Şiddet ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insanı duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur dedi.

IMG 2596 IMG 2602 IMG 2606

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.