• Saray Haber
  • Saray
  • “Saray’ı kadın basketbolunda en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz”

“Saray’ı kadın basketbolunda en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz”

ABONE OL
Ocak 2, 2024 08:08
3

BEĞENDİM

ABONE OL


Saray tarihinde bir ilke imza atılarak Maraton Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan kız basketbol takımının 2 yıllık sürecini Antrenör İskender Barışan ile konuştuk.2 yılda çok yol katettiklerini kaydeden Barışan, “Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray ilçemizde yapılan kapalı spor salonu hazır hale geldiğinde hem alt yapılarda hem de daha yukarı yaş gruplarında bölgemizde Saray’ı kadın basketbolunda en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.

Kız basketbol çalışmalarınız nasıl başladı?
Kız basketbol takımı çalışmaları bundan 2 yıl önce Saray Belediye Başkanı Sayın Özgen Erkiş’in ısrarları sonucu başladı. Bizler uzun yıllar erkek basketbolu içinde olduk. Yoğunluk ve yeni yapılanmalardan dolayı bir süreliğine erkek basketboluna ara vermiştik. Özgen başkanın ısrarı ve teşvikiyle ben ve antrenör arkadaşım Özdağ Erdoğan ile kız basketbol çalışmalarına başladık. Öncelikle iki ayrı yaş grubu belirledik. 2006 ve 2011 doğumlu kızlarımızdan iki ayrı grup oluşturduk. İlk başta amacımız bu kızlarımızı bir ya da iki sene çalıştırıp sonrasında yerel liglere katılmaktı. Fakat kızlarımız beklediğimizden çabuk gelişme gösterdiler. Özgen başkanımız da onları bir an önce sahada görmek istedi. Biz de geçen sezon hem U18 hem de U12 yaş gruplarından lige katıldık. U18 ligine katılan kızlarımız basketbola geç başlamalarına rağmen çok güzel maçlar oynadı ve ligi 3’üncü bitirdiler. U12 ligine katılan kızlarımız ise benim ve Özdağ hocanın beklentilerini de aşarak şampiyon oldular. 2023 yılında ise yolumuza 2013-2012-2011-2010 doğumlu kızlarımız ile devam ettik. 2011 doğumlu sporcularımız ile Tekirdağ U14 ligine katıldık. Bu sporcularımız da kendilerinden 1 yaş büyüklerin olduğu ligi 2’inci olarak bitirdiler. Aynı zamanda Antrenör Özdağ Erdoğan’ın çalışmalarına devam ettiği 2012- 2013 doğumlu kızlarımız da önümüzdeki günlerde başlayacak olan Tekirdağ Yerel Ligi’ne katılacak.


Bundan sonrası için hedefiniz ve beklentileriniz nedir?
Yakın zamanda Kırklareli’nde bir turnuva olacak. Maraton Spor Kulübü olarak oraya bir davet alırsak takıma biraz daha takviye yaparak katılmayı planlıyoruz. Öncelikli hedefimiz coach Özdağ Erdoğan tarafından hazırlanan 2012-2013 doğumlu kızlarımızı sahalara sürmek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray ilçemizde yapılan kapalı spor salonu hazır hale geldiğinde hem alt yapılarda hem de daha yukarı yaş gruplarında bölgemizde Saray’ı kadın basketbolunda en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz. Sonuç olarak başarı bir ekip işi. Spora ve sporcuya her zaman büyük destek veren, şu ana kadar yapılan çalışmalarda bizdenmaddi-manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Özgen Erkiş’e, Spor Müdürümüz Sayın Sinan Sevgi’ye, kızlarımızı Maraton Spor Kulübü bünyesinde toplayan Sayın Murat Çınar’a ve Antrenör Sayın Özdağ Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

KIZ BASKETBOL TAKIMI2

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.